Costa Cruises introduceert de Costa neoRiviera met cruises naar de Emiraten

Costa neoRivieraHet nieuwe reisschema ‘De Emiraten in stijl’ met de Costa neoRiviera introduceert op de 8-daagse cruises vanuit Dubai een andere manier van cruisen: bij alle stops wordt op de bestemming overnacht om uitgebreid de tijd te hebben het land te ontdekken.

Met ingang van winter 2013/2014 breidt Costa Cruises haar aanbod uit met de komst van de Costa neoRiviera (624 hutten). Het nieuwe reisschema  ‘De Emiraten in stijl’ op de Costa neoRiviera biedt 8-daagse cruises vanuit Dubai. Het vertrek is elke zondag uit Dubai om vervolgens koers te zetten naar Muscat, de hoofdstad van Oman. Hierna wordt Abu Dhabi aangedaan en vervolgens keert het schip weer terug naar Dubai. Bijzonder is dat zij op elke bestemming een overnachting heeft, waarmee Costa Cruises een nieuw type cruise introduceert.

‘De Emiraten in stijl’ kenmerkt zich door het relaxte tempo dat de gelegenheid geeft beter kennis te nemen van de plaatsen en magische sfeer in dit deel van de wereld. De gasten van de Costa neoRiviera kunnen in kleine groepjes exclusieve excursies maken die speciaal voor deze cruise zijn ontworpen.

Zo is het in Abu Dhabi onder andere mogelijk een nacht onder de sterrenhemel door  te brengen in de woestijn, gevolgd door ontbijt in een Arabisch dorp. Strandliefhebbers kunnen een dag aan het strand van het exclusieve Al Maya resort vertoeven en cultuurliefhebbers kunnen zich laven aan het uitgebreide culturele aanbod, zoals het Guggenheim museum of het Louvre. Autoliefhebbers hebben hier de unieke kans het eerste Ferrari themapark ‘Ferrari World’ te bezoeken.

Een mooie afwisseling tijdens de cruise is het meer traditionele en gastvrije Oman, met een rijke geschiedenis en culturele schatten. Het Arabisch schiereiland biedt keus uit meer dan 600 kastelen, forten, verlaten stadjes en boeiende overblijfselen. Het landschap varieeert van bergen met grillige pieken tot vruchtbare oases met palmbomen en meertjes. Een absoluut hoogtepunt is het authentieke Nizwa, de vroegere hoofdstad van het Sultanaat met het imposante 17e eeuwse fort en de levendige souk. Voor thrill seekers is er het zogenaamde ‘Dune Bashing’; in 4-wheel drives door de woestijn racen. Een onvergetelijke ervaring in Oman is ook een overnachting in een Bedoeïenenkamp.

Dubai mag dan een paradijs voor shoppers zijn, maar eens iets heel anders is het bekijken van de Koninklijke stallen en het bijwonen van een traditionale Arabische paardenshow. Een andere mooie afwisseling vormt ‘het schip van de woestijn’, de kameel. Bijvoorbeeld het kamelenmuseum, een bezoek aan een kamelen zuivelboerderij of het bijwonen van kamelenraces, een traditie die diep verankerd is in de ziel van de Emiraten, hoewel de jockeys tegenwoordig robots zijn.  Modern en traditioneel gaat hier hand in hand en natuurlijk kunnen ook de bekende hoogtepunten van Dubai zoals ’s werelds hoogste wolkenkrabber Burj Khalifa, het 7-sterren hotel Burj Al Arab en natuurlijk het palmeneiland Jumairah worden bezocht.

Costa neoRiviera
De Costa neoRiviera was voorheen in de vaart onder de naam Grand Mistral van Iberocruceros, de Spaanse cruisemaatschappij die ook in het bezit is van de Costa S.p.A. Group. Het schip was in 2007 al uitgebreid onder handen genomen met o.a. toevoeging van nieuwe suites en hutten, maar bij het in de komen als Costa neoRiviera is het schip verder vernieuwd waarbij de buitendekken en binnenruimtes geheel zijn gerenoveerd. Het schip heeft een elegante uitstraling die doet denken aan de Italiaanse en Franse Riviera. Zij heeft drie restaurants, zes bars, twee winkelgalerijen, drie zwembaden, jacuzzi’s, een beauty- en wellness center, hydrotherapie en massages, een fitness center, een show lounge en een disco.

Het winterprogramma 2013/2014 in de Emiraten wordt verder uitgebreid met de Costa Fortuna, die van 20 december 2013 tot 21 maart 2014 8-daagse cruises vanuit Dubai uitvoert naar Muscat (eveneens inclusief een overnachting) en Khasab in Oman, Abu Dhabi en dan terug naar Dubai.