Crystal Serenity – Middellandse Zee cruise – Dag 1

balkonhut Crystal SerenitySinds april hebben we er op gewacht en vanochtend was het dan zo ver. Wij, Frank van Drunen en Chris Mulder, zijn begonnen aan onze cruise op de Crystal Serenity. Om u een beeld te geven van wie wij zijn, stellen wij ons even kort voor. Frank werkt al bijna 7 jaar bij Cruise Travel maar verkoopt al 11 jaar lang cruisevakanties. Hij heeft zich gespecialiseerd in het verkopen van de zeer luxe 6 sterren cruise-rederijen, waar Crystal Cruises ook onder valt. Dit is de afdeling Cruisedeluxe. Chris werkt al ruim 7 jaar voor Cruise Travel. Hij is begonnen met de verkoop van cruisevakanties en is sinds kort de manager van de Verkoopafdeling.

De komende 11 dagen zullen wij u op de hoogte houden van onze reis welke vandaag begon in Barcelona. Onderweg leggen we aan in Valencia, Mallorca, Cagliari (Sardinië), Palermo (Sicilië), Santorini, Mykonos, Kusadasi en tot slot onze eindCrystal Serenity badkamerbestemming Istanbul. Een mooie reis met veel variatie in de aanlegplaatsen.

Na een korte vlucht met de KLM kwamen we om 10.00 uur aan in Barcelona. De koffers lieten niet lang op zich wachten en met de taxi (kosten € 40,-) waren we binnen 20 minuten bij het schip. Ook de inscheping verliep erg vlot en zo stonden we voor 12.00 uur alweer op de kade om vervolgens Barcelona te gaan verkennen. Voor € 26,- euro zag Frank heel Barcelona door middel van de hop-on, hop-off bus. Een fantastische manier om in korte tijd een goede indruk te krijgen van een wereldstad als Barcelona. Chris was al vaker in Barcelona geweest en koos ervoor om over de balkon Crystal SerenityRamblas te slenteren.

Om 17.00 uur hebben we de verplichte veiligheidsoefening bijgewoond om vervolgens het schip te verkennen. Op het moment van schrijven zitten we heerlijk op het achterdek van het uitzicht te genieten en is het alweer bijna tijd voor het eerste diner. Crystal Cruises staat bekend om haar voortreffelijke keuken dus de verwachtingen zijn hoog…

Wat viel ons vandaag op?
– Crystal Cruises bood een gratis shuttlebus aan naar het begin van de Ramblas en v.v.
– Hotel Husa Oriënte heeft een perfecte ligging, direct aan de Ramblas.
– De cabinsteward wist ons zonder dat we ons hadden voorgesteld bij naam te noemen.

De foto’s van vandaag zijn van onze buitenhut met balkon.

3 thoughts on “Crystal Serenity – Middellandse Zee cruise – Dag 1”

  1. heel heel veel plezier de komende dagen.
    wij(mijn man en ik) hebben al meerdere cruises gemaakt, en allen geboekt via Cruisetravel. Als jullie net als wij, meer dan genieten ,dan is het helemaal top. geniet geniet.

Comments are closed.