Crystal Serenity – Middellandse Zee cruise – Dag 2

ValenciaZoals beloofd zouden we vandaag verslag uitbrengen van ons eerste diner aan boord van de Crystal Serenity. We kunnen alvast verklappen dat de hooggespannen verwachtingen zijn waargemaakt! Onze keuze viel op een tonijntartaar als voorgerecht waarna de kippenconsommé volgde. Het tussengerecht was een pasta en het hoofdgerecht was een fantastische malse rib-eye met een smaakvol sausje. Dit alles werd vergezeld door een goede wijn. Het nagerecht hebben we overgeslagen en om af te sluiten namen we een kopje koffie. Zeer voldaan verlieten we het restaurant, namen we nog een afzakkertje en was het rond 23.30 uur tijd om te gaan slapen. Je zou haast vergeten dat we dezelfde ochtend vroeg waren vertrokken uit Amsterdam.

ValenciaAll-inclusive concept
In de toch korte tijd dat we nu aan boord zitten, hebben we al uitgebreid kennis kunnen maken met het all-inclusive concept van Crystal Cruises. Wijnen bij het diner en de afsluitende koffie zijn inbegrepen. Net zoals de minibar in je hut en alle (non)alcoholische drankjes in de verschillende bars en lounges. Niet alleen fijn voor onze portemonnee maar ook het gemak om niet voor elk drankje een bonnetje te hoeven tekenen. Het all-inclusive concept omvat overigens ook de fooien en in vrijwel alle havens een gratis shuttle bus naar het centrum en terug.

 

 

 

ValenciaValencia
Nadat we vanochtend het ontbijt buiten, op het achterdek, hebben genuttigd was het tijd om Valencia te ontdekken. We hadden hiervoor van te voren via internet een excursie geboekt. Een 3-uur durende fietstocht door Valencia. Begeleid door een Nederlandstalige gids. Het was onder andere bijzonder om te zien hoe een drooggelegde rivier Valencia heeft doen veranderen. Zonder deze mooi aangelegde parken had Valencia niet zoveel toeristen getrokken. Het oude centrum kent vele kleine straatjes die steeds weer op gezellige pleintjes uitkomen. Op de terrassen is het goed vertoeven en mocht ook vandaag de tapas niet ontbreken. In groot contrast met de oude binnenstad en zeer de moeite waard is de ‘City of arts and sciences’. De kosten voor deze excursie waren € 25,- per persoon. Voor meer informatie zie www.valenciabikes.com.

Rond 15.00 uur waren we weer terug op het schip. De rest van de middag was het genieten op het dek. De temperatuur liep op tot 28 graden en de lucht was mooi blauw. Inmiddels is het weer bijna tijd om te dineren. Morgen wacht ons wederom een mooie en warme dag maar dit keer in Palma de Mallorca.

ValenciaWat viel ons vandaag op?
– De passagiers van de, naast ons aangemeerde, AIDAvita gingen met speciale mountainbikes van AIDA de stad in.
– Bij het ontbijt kon je zelf verse jus d’orange ‘tappen’. Chris kent een dergelijk apparaat van ‘zijn’ Plus supermarkt.
– Valencia leent zich perfect voor een meerdaagse stedentrip.

De foto’s van vandaag zijn beelden van Valencia.