Crystal Serenity – Middellandse Zee cruise – Dag 3

la Seu kathedraal MallorcaHet is tijd voor onze belevenissen van dag 3. Dag 3 van de 11 dagen die we in totaal tegoed hebben. Als we aan boord rondlopen, zeggen we regelmatig tegen elkaar ‘dit hebben we nog niet eerder gezien’ of ‘de vorige keer was dit toch anders’? Hieruit concluderen we steeds weer dat het voelt alsof we al veel langer aan boord zitten. Dit terwijl dag 3 nog niet eens voorbij is. Vanavond staat ons het eerste Captains Diner te wachten. Deze blog schrijven we dan ook in onze gala kleding. Meer hierover in het volgende verslag…

Mallorca
Vanochtend werden we wakker op Mallorca. Wederom was er genoeg plaats om buiten op het achterdek te ontbijten. Waar we gisteren de toast en pancakes nog niet hadden gevonden, wisten we deze vandaag wel te bemachtigen. Na het ontbijt zette de shuttlebus ons aan de voet van de grote kathedraal ‘la Seu’ af. Wat een imposant bouwwerk! Het bleek nog een hele kunst om dit op 1 foto vast te leggen. We besloten om niet naar binnen te gaan, mede doordat Frank de kathedraal al eens eerder had bezocht. Goed om te weten is dat je tijdens een kerkdienst gratis naar binnen mag. Anders kost een bezoekje € 6,- per persoon. Dit is inclusief toegang aan het bijbehorende museum.

MallorcaPalma de Mallorca
De rest van de tijd hebben we slenterend door Palma de Mallorca doorgebracht. Uiteraard met een lange koffiepauze op een van de terrassen. Het was leuk om door de vele kleine, smalle straatjes te lopen. Je hebt hierdoor niet het idee in een grote stad te zijn. Omdat Chris zijn zomerse schoenen was vergeten, werden deze vandaag alsnog aangeschaft. Aan het einde van onze wandeling kwamen we op een mooi uitzichtpunt over de haven, met vele mooie jachten, en wederom de kathedraal. Met dank aan een voorbijganger treffen jullie hiervan een foto aan.

Om 15.00 uur waren we weer terug aan boord en gingen we gelijk naar het buffet voor een late lunch. Eigenlijk is buffet het verkeerde woord. Er is namelijk niet een groot buffet. Er zijn allerlei gerechten die ze speciaal voor jou klaar maken. Van een broodje hamburger tot spaghetti en van noodles met groenten tot een salade met gamba’s.

Diner
We laten ons altijd indelen bij de late dinerzitting welke tijdens deze reis om 20.30 uur begint. Hierdoor heb je zelfs na het bezichtigen van een bestemming nog zeeën (letterlijk en figuurlijk) van tijd om te zonnen en te ontspannen bij het zwembad. Wat is het toch lekker om daar van de zon en het wegvaren te genieten. Terwijl medepassagiers zich klaarmaken voor hun diner tijdens de eerste zitting, blijven wij nog even liggen om ons vervolgens rustig aan klaar te maken voor ons diner. Ondertussen heeft kapitein Birger Vorland koers gezet richting Cagliari op het eiland Sardinië. Voor ons beiden een nieuwe bestemming…

Mallorca havenWat viel ons vandaag op?
– Ook in Mallorca was er een hop-on – hop-off bus. Deze zie je tegenwoordig in vrijwel alle steden en dat is zoals eerder geschreven de perfecte manier om in 1 dag veel te zien
– Mallorca is een goede stad om te shoppen. Er zijn veel moderne maar ook betaalbare winkels.
– Kent u de ‘swirl’ in Nederland? De Crystal Serenity heeft deze ook maar dan in combinatie met Ben & Jerry ijs. Wederom inbegrepen bij de cruiseprijs.

De foto’s vandaag zijn van Mallorca.