Crystal Serenity – Middellandse Zee cruise – Dag 4

Galadiner Crystal SerenityDe eerste gala avond is achter de rug. Altijd leuk om te zien hoe iedereen op dit soort avonden extra zijn best doet. Van de kok tot aan de ober en natuurlijk alle passagiers die zich feestelijk aankleden. Het eten was wederom voortreffelijk. Voor de liefhebbers zijn de foto’s van de menukaart en onszelf bijgesloten.

Na het eten hebben we voor de eerste keer tijdens deze cruise de show bezocht. Het dagprogramma, ‘reflections’ genaamd, kondigde een ‘production show’ aan. Het was een show met dans en muziek die ons terug bracht in de tijd van onder andere Elton John, Queen en the Beatles. Aan het eind kreeg de cast een staande ovatie!

Na de show hebben we in de discotheek gelachen om Amerikanen die uit hun dak gingen tijdens de karaoke. Voor we het wisten was het alweer 01.30 uur. Niet zo erg omdat we vandaag wat langer konden slapen gezien de late aankomst om 12.00 uur in Cagliari. Dit bood ons tevens de gelegenheid om gebruik te maken van de roomservice. Het ontbijt hebben we dus heerlijk op het balkon en tijdens het binnenvaren genuttigd.

CagliariCagliari
Om 12.30 uur liepen we via de loopplank de kade van Cagliari op. We wisten dat het stadscentrum dichtbij was en waren van plan dit lopend te bekijken. We lieten ons echter verleiden door verschillende aanbieders van busrondritten die ons op de kade opwachtten. Uiteindelijk kozen we voor de ‘groene cabrio-bus’ welke ons voor € 10,- per persoon rondom de stad zou rijden. Deze rit, die een uur duurde, bleek zeker de moeite waard. We kregen een goede indruk van de stad, zagen diverse bezienswaardigheden en kwamen op mooie uitzichtpunten. Bij de zoutmeren zagen we zelfs vele flamingo’s. Helaas konden we deze niet goed op de foto krijgen.

Na de busrondrit was het tijd voor een hapje en drankje op een terras. Waar we in Spanje voor de tapas kozen was het nu tijd voor Italiaanse pizza. Tot slot hebben we de stad lopend nog verder verkend en kwamen we wederom op een mooi uitzichtpunt. Fotomoment! De rest van de middag en het begin van de avond verliep volgens onze vaste routine. Relaxed op het dek, in de zon en met een verkoelend drankje in de hand, lazen we verder in ons boek.

Vanavond hebben we een reservering in het specialiteitenrestaurant ‘Silk Road’. Hier staat de Aziatische keuken centraal. Ook de specialiteitenrestaurants zijn overigens inbegrepen in de cruiseprijs.

CagliariWat viel ons vandaag op:
– Naast ons lag een schip van Regent Seven Seas Cruises. Ook een luxe, 6-sterren rederij volgens het all-inclusive concept. Zij bieden zelfs excursies en internet gratis aan.
– Er zijn slechts 2 boordomroepen per dag en deze worden in 1 taal (Engels) gedaan. 1 bij aankomst op de bestemming en 1 bij vertrek. Heerlijk rustig!

De foto’s van vandaag zijn van de gala avond, de menukaart van de gala avond en Cagliari.

 

 

 

Menukaart Crystal SerenityMenukaart Crystal Serenity

 

4 thoughts on “Crystal Serenity – Middellandse Zee cruise – Dag 4”

  1. Hallo Frank en Chris, leuk dat jullie ons op de hoogte houden van jullie reis. leuk idee om het menu te plaatsen. Krijgen wij een idee , wat op de Serenity zoal geserveerd wordt. Ik blijf jullie volgen de komende sagen. Nog veel plezier. Aad Prevo Leiden

    1. Bedankt voor uw reactie meneer Prevo. Leuk om te zien dat u onze blog volgt. De menu’s doen u vast watertanden…

  2. Chris en Frank, dat is genieten met Crystal, alles klinkt goed, het schip, de maaltijden, jullie hut, het weer en de bestemmingen ! Dus je snapt wel…..ik kijk ook naar onze trip uit in november. Wat leuk om jullie op de manier “te volgen”, groetjes Conny uit een herfstachtig Meteren.

Comments are closed.