Crystal Serenity – Middellandse Zee cruise – Dag 6

Crystal SerenityDe eerste zeedag is achter de rug. We keken hier na 5 havendagen op rij toch wel naar uit. Even een dagje aan boord blijven en, nog meer dan de andere dagen, in de vakantie-modus. Tevens de ideale mogelijkheid om het schip nog beter te ontdekken.

De start van de dag was wederom een heerlijk ontbijt op bed. Om 12.00 uur werden we verwacht bij de Future Cruise Consultant zodat zij ons nog een aantal andere hutten kon laten zien. Vervolgens hadden we een korte meeting met de Cruise Director, Hotel Director en de Food & Beverage manager. We hadden de mogelijkheid om wat vragen te stellen en kregen zo een nog completer beeld van de rederij Crystal Cruises.

Voor het eerst tijdens deze reis voelden we dat we op zee waren. Ondanks dat de zee niet heel ruig was, schommelde het schip wel. Voor Chris was dit helaas net teveel van het goede waardoor hij zich tot halverwege de middag niet zo lekker voelde. Na een pilletje (verkrijgbaar bij de receptie) en een paar glazen Gingerale (de tip tegen zeeziekte) ging het de rest van de dag weer goed. Frank lag intussen lekker op het dek in zijn boek te lezen. De temperatuur was wederom goed en de sfeer werd compleet gemaakt door de live band die gezellige Caribische muziek speelde.

Show
De show was voor de passagiers met de vroege dinerzitting na afloop van hun diner, om 20.45 uur. Voor ons betekende dit dat de show voorafgaande aan het diner, om 19.00 uur, begon. Deze productie show stond in het teken van Elton John en heet Rocket Man. Dit was voor ons voldoende aanleiding om een kijkje te nemen en daar kregen we geen spijt van. Het bleek een daverende show met veel zang, goede dans en het was leuk om vele bekende nummers voorbij te horen komen.

Crystal SerenityNa het diner, de dresscode was overigens ‘Elegant Casual’ wat betekent dat een jasje verplicht is, begaven we ons richting ‘Palm Court’. Dit is een mooie, grote lounge helemaal voor in het schip op dek 12. Volledig omgeven door grote raampartijen wat overdag een mooi uitzicht geeft. We waren hier pas één keer eerder geweest en bestelden toen een Champagne en een Corona. Het is niet dat we dit zelf nog wisten maar de ober die ons toen bediende, wist dit nog wel en vroeg gelijk of we weer een Champagne en Corona wilde hebben? Over service gesproken…


Alsof je tijdens een cruise nog niet genoeg te eten krijgt lopen de obers ook ‘s avonds in alle bars en lounges met heerlijke hapjes rond.

Op een zeedag worden er veel activiteiten georganiseerd. Dit loopt uiteen van bingo tot danslessen en van lezingen tot diverse computercursussen. Om deze laatste twee staat deze rederij overigens bekend. In de bioscoop worden films gedraaid en in het casino zijn toernooien maar kan je ook extra uitleg krijgen over de verschillende spellen. Je handicap onderhouden doe je met een golfcursus en uitrusten kan vervolgens weer tijdens de Hightea. Het volledige programma van activiteiten tijdens de zeedag zien jullie terug in de foto’s.

Inmiddels zijn wij over de helft van onze reis en terwijl wij dit verslag schrijven, kijken we uit op het Vulkanische eiland Santorini. We staan te popelen om van boord te gaan maar voordat we dit verslag afsluiten, zijn we erg benieuwd of u wellicht onderwerpen mist? Laat het ons gerust weten zodat wij hier de komende dagen aandacht aan kunnen besteden.

Wat viel ons vandaag op?
– Ondanks dat we op een volgeboekt schip verblijven en iedereen natuurlijk aan boord was, was het nergens druk. Geen rijen bij het buffet en niet hoeven zoeken naar een tafeltje of ligbed bij het zwembad.
kaasmenu Crystal Serenity– Bij het diner kunnen we kiezen voor een kaasplankje. We krijgen echter geen standaard assortiment geserveerd maar kunnen onze keuze maken aan de hand van dagelijks wisselend kaasmenu.