Crystal Serenity – Middellandse Zee cruise – Dag 7

Santorini
Gisteren zijn we direct na het schrijven van onze blog met de tenderboot aan land gegaan. Altijd mooi om het schip vanuit de kleine tenderbootjes te fotograferen. Eenmaal aan land zijn er drie mogelijkheden om in het hoger gelegen plaatsje Thira te komen. De makkelijkste is de moderne kabelbaan welke circa € 3,- p.p. kost en je in slechts enkele minuten naar boven brengt. Omhoog lopen is ook een mogelijkheid en is bovendien gratis. Hierover echter later nog meer… De derde mogelijkheid is om gebruik te maken van een ezel. Dit raden wij echter iedereen af aangezien dit bepaald niet diervriendelijk is.

Crystal Serenity

Oia
Op ons programma stond echter de plaats Oia. Vanuit de aanlegplaats Thira boekten wij een ticket voor een speedboot naar Oia. Hier werden we vervolgens per bus omhoog gereden. Tevens konden we gebruik maken van een busreis van Oia naar Thira. Dit alles voor € 15,- p.p. Een leuke combinatie waarbij je de heenreis over het water aankomt en de terugreis over land. Zo kregen we ook een indruk van het vulkanische landschap van dit eiland.

Santorini

Het plaatsje Oia staat bekend om de witte huisjes en kerken met blauwe daken (deze tref je in Thira dus niet aan). Waarschijnlijk bij jullie wel bekend van de ansichtkaarten en posters. Dit is een geliefde plek voor beroepsfotografen. Frank was hier al eerder geweest maar Chris nog niet. We slenterden door de kleine straatjes, genoten van de uitzichten en maakten veel mooie foto’s. Ook bezochten we een typisch Griekse kerk.

Oia op Santorini

Om 14.00 uur namen we de bus naar Thira, een pittoresk Grieks plaatsje, waar we een kleine 20 minuten later aankwamen. Hier hebben we voornamelijk vanaf een terras genoten van het fantastische uitzicht op het plaatsje en de cruiseschepen. Behalve de Crystal Serenity lag ook de Costa Mediterranea voor anker. Ondanks het warme weer besloten we rond een uur of 4 om lopend via de vele trappen naar beneden te gaan. Goede schoenen zijn een must en een flesje water is geen overbodige luxe. Tijdens de afdaling lieten we ons niet verleiden door de vele ezels die we tegenkwamen. Zo’n ritje op een ezel zag er niet comfortabel uit maar buiten dat om hadden we vooral twijfels over het welzijn van deze dieren. Verhit en voldaan kwamen we uiteindelijk beneden en namen we een van de laatste tenders naar het schip. Wat we ons echter afvragen is hoeveel treden we hebben gelopen. Kan iemand ons het verlossende antwoord geven?

Santorini

Het diner had als thema ‘Neptune Diner’ met vele visspecialiteiten. De crabcake was ons hoofdgerecht en was voortreffelijk! Na het diner koos Chris ervoor om een film te kijken in het ‘Hollywood theater’, de bioscoop van de Crystal Serenity. Hier draait elke avond een andere film en dit keer stond ‘White House Down’ op het programma. Leuk detail is dat er popcorn werd geserveerd. Iets waar Frank achteraf wel jaloers op was… Om een film te kijken ben je niet verplicht om naar de bioscoop te gaan. Dit kan namelijk ook in je hut via het speciale filmkanaal maar je kan ook een dvd (film of muziek) uitzoeken in de bibliotheek.

Vanochtend genoten we wederom van een heerlijk ontbijt op het achterdek. Via de bijgaande foto laten we jullie even meegenieten.

Ontbijt Crystal Serenity

Wat viel ons vandaag op:
– Santorini heeft prachtige zonsondergangen en dit hebben we tijdens het wegvaren zelf mogen ervaren.
– Alle passagiers waren laaiend enthousiast over Santorini.

zonsondergang Santorini

De foto’s van vandaag zijn van het voor anker liggende schip, het uitzicht over Oia, ons uitzicht vanaf het terras op de schepen, de zonsondergang en tot slot ons ontbijt in Mykonos.

 

3 thoughts on “Crystal Serenity – Middellandse Zee cruise – Dag 7”

  1. Ik ben jaloers Chris en Frank, maar ik ben ook met het Cruiseschip in Santorini geweest en met de kabelbaan naar boven en ja Mykanos is ook prachtig. Ik blijf jullie volgen.

  2. Wij zijn nu drie weken thuis van onze cruise, ook wij bezochten Santorini en wel voor de tweede maal, vorig jaar ook, en toen zijn wij met de kabelbaan naar boven gegaan, en ivm drukte toen te voet naar beneden, de (donkey), is idd absoluut ondiervriendelijk, ook wij zijn ditmaal naar oia gegaan, om dus de andere kant van dit prachtige eiland te zien, nou vond ik persoonlijk het aantal huisjes met de blauwe daken wel tegenvallen, het waren er die je op een hand kon tellen, je moest dus echt zoeken, maar Santorini met de cruise, als je dan boven staat en je kijkt op de cruise schepen is het adembenemend mooi, veel reis plezier verder jullie!!!!!

  3. Hoi Anneke en Eryka, wat leuk dat jullie onze blog zo trouw volgen. Het einde komt helaas voor jullie en ons wel in zicht… Eryka, er zijn inderdaad niet enorm veel huisjes met blauwe daken maar de huisjes die er zijn, zijn prachtig. Fijn ook dat je onze mening over de ezels deelt. Niemand zou dit moeten doen!

Comments are closed.