Crystal Serenity – Middellandse Zee cruise – Dag 11

Aan alles komt een einde en zo gebeurde het dat wij gisteren terug vlogen vanuit Istanbul. Uiteraard niet voordat we nog even de stad in waren geweest. Waar alle verslagen in een zonnig klimaat en vanaf de luxueuze Crystal Serenity werden geschreven, beleeft dit verslag zijn primeur door in het herfstachtige Nederland van achter onze computer op kantoor geschreven te worden. Maar niet getreurd want we kijken terug op een fantastische reis.

Crystal Serenity

De Crystal Serenity voelde als een tweede huis. Al die passagiers en bemanningsleden die ons bij naam noemden. De obers die precies wisten wat onze voorkeuren waren. De gemoedelijke en huiselijke sfeer aan boord. De perfect geoliede organisatie die ervoor zorgde dat wachtrijen niet bestonden en dat bedjes, stoelen en tafeltjes altijd beschikbaar waren. En och, wat zijn we op culinair gebied enorm verwend.

Crystal Cruises

Ja, wij zijn overtuigd van de rederij Crystal Cruises. Door de vele ervaringen met andere rederijen zijn we altijd extra kritisch en vergelijken we veel. Het verbaast ons daarom nog steeds dat we, zelfs met de slechtste bedoelingen, geen tegenvallende punten kunnen benoemen.

All-inclusive

Een mooie bevestiging van hoe fijn all-inclusive is, is onze boordrekening. Hierop stond namelijk alleen het visum voor Turkije a $ 20,-. Fooien, drankjes, specialiteitenrestaurants en shuttle bussen waren namelijk inclusief. Een grove schatting leerde ons dat deze zaken tijdens een vergelijkbare maar niet all-inclusive cruise een bedrag van ongeveer € 450,- per persoon vertegenwoordigen.

Bij het boeken van onze eigen vakanties nemen wij dit soort uitgaven eigenlijk nooit mee in het totaalplaatje van de reissom. Eigenlijk zouden we deze bedragen bij de cruiseprijs op moeten tellen om tot een goed vergelijk te komen. Wellicht laten we ons nog te vaak leiden door een ‘vanaf prijs’. Die is echter vaak op basis van een binnenhut en bijbetaling voor de genoemde zaken. Bij Crystal Cruises is dit op basis van een buitenhut en all-inclusive…

Interessant om hier eens over na te denken. Maar voor het zover is, zal er eerst weer hard gewerkt moeten worden. Daar is overigens niks mis mee, want wij staan te popelen om onze ervaring te gebruiken tijdens de gesprekken die we met u voeren.

 

theedoos

Prijsvraag

Als afsluiting van ons verslag hebben we nog een prijsvraag. Aan boord van de Crystal Serenity hebben we een maritiem getinte theedoos (zie foto) gekocht en deze verloten wij onder onze trouwe volgers. De vraag die hiervoor beantwoord dient te worden is als volgt:

Vanuit welke plaats liepen wij 587 treden naar beneden?

Mail uw antwoord voor 25 oktober naar marketing@cruisetravel.nl. De theedoos zal verloot worden onder de goede antwoorden.

Bedankt voor het volgen van onze verslagen en hopelijk tot een volgende keer!

theedoos

One thought on “Crystal Serenity – Middellandse Zee cruise – Dag 11”

  1. Welkom thuis, jullie hebben ook genoten van de cruise, tja, elke cruise is een unieke ervaring, onze verlanglijst gaat nu naar of het Panamakanaal of de Emiraten, of Brazilië
    Ontzettend goed gedaan jongens, jullie hebben een verwoording gemaakt van hoe fantastisch een cruise is.
    Werk mijn zin weer en wellicht tot ooit op een cruise.
    Groet

Comments are closed.