Costa Favolosa – West Middellandse Zee Cruise – dag 7

Savona

‘s Avonds gaan we netjes aangekleed naar het afscheidsdiner van onze Zwitserse tafelgenoten. Het is hun laatste dag aan boord en zij vertrekken morgen vanuit Savona met de bus naar huis. Het diner is weer heel goed verzorgd en je kunt ook vanavond uit veel verschillende gerechten kiezen. Tijdens het eten vertellen de Zwitsers over hun excursies. De meiden hebben een tocht naar de Vesuvius gemaakt en de oudere mevrouw is naar een zeer bekende pizzabakkerij geweest met de beste pizza’s uit Napels. Zo vermaakt iedereen zich op zijn eigen wijze. Na het diner bezoeken we een show in het theater en drinken we nog een kopje koffie als afscheid. Wij maken nog een rondje over de Costa Favolosa en zien hoe allerlei mensen zich heerlijk vermaken. Er zitten mensen in een bar, anderen dansen heerlijk bij live-muziek, de jongeren gaan naar de discotheek en wij nemen plaats rond een van de dansvloeren. En zo is het al gauw laat, maar dat geeft niet want we kunnen morgen uitslapen.

Dag 7: Savona

Savona

Na een heerlijk ontbijt gaan we rond 10.00 uur van boord en komen direct bij de uitgang van de haven de Tourist Information tegen. We worden zeer vriendelijk geholpen en krijgen goede en duidelijke info over wat er in Savona te zien is. We lopen de stad in door een straat met arcaden en mooie winkels daarin. Het verschil met Napels is erg groot, zo netjes en schoon hier. We lopen naar de markt en van daaruit naar het historisch centrum. Het is bewolkt, maar zeker warmer dan twintig graden. Prima weer om een kopie van de Sixtijnse kapel te bezichtigen en opnieuw valt de verscheidenheid aan culturele gebouwen op. Wat is hier veel bewaard gebleven. We lopen door naar het Fortezza Priamar e Musei en hebben vanuit het fort een prachtig uitzicht over de zee en het land. Dan besluiten we om een broodje te gaan eten tegenover het Palazzo del Comune en worden verrast met een groot bord met Parmaham, mozzarella, tomaat en heerlijk vers brood. We genieten van het onbezorgd op vakantie zijn. Als je zelf nog goed kunt lopen, is het ook leuk om op deze manier de omgeving te verkennen.

lunch Savona

Nu zijn we benieuwd wat onze laatste avond gaat brengen…

Koos en Caroline