Costa Favolosa – West Middellandse Zee Cruise – dag 8

Laatste cruisebericht van Koos en Caroline

Costa Favolosa

Nadat we terug zijn uit Savona zoeken we op de Costa Favolosa even een rustig plekje op om een boekje te lezen. Helaas kan dat niet op het dek, omdat de zon niet schijnt en het te koud is. Voor het eten pakken we onze koffers vast zo veel mogelijk in, omdat we nog niet precies weten hoe laat we deze precies klaar moeten zetten. Dan horen we dat ze ‘s morgens om 8 uur klaar moeten staan. Gelukkig kunnen we ons dus nog een keertje gezellig aankleden voor het diner. We hebben ‘s avonds nieuwe tafelgenoten, een gezin met twee kinderen uit Nice. In een combinatie van Frans en Engels voeren we een leuk gesprek met hen. We komen er achter dat kinderen in Frankrijk twee weken herfstvakantie hebben en ze vertellen nog andere dingen over het leven in Frankrijk. Het eten is weer heerlijk en we vermaken ons hierna prima met een kopje koffie in een van de barretjes. Er is live muziek en er wordt volop gedanst. We maken het niet te laat, want morgen moeten onze koffers op tijd buiten staan.

Dag 8: Barcelona en weer terug naar huis

‘s Morgens genieten we voor de laatste keer van het ontbijtbuffet met uitzicht op zee. We hadden nog een stille hoop dat er toch nog een zonnetje zou doorbreken, maar helaas is het over met het schitterende weer. We moeten ons echt neerleggen bij de herfst en het komende winterweer, maar wat hebben we nog eventjes genoten van de heerlijke zomerse warmte. We varen langs de kust van Spanje terug naar Barcelona om van daaruit terug te vliegen naar Amsterdam. Het was onze eerste cruise en we zijn absoluut een ervaring rijker. Het is een heerlijke relaxte manier om vakantie te vieren en heel veel verschillende dingen te zien. Het personeel is buitengewoon vriendelijk en niets is hen te veel om het ons naar de zin te maken. Als je een praatje maakt, vertellen ze waar ze vandaan komen en hoe het leven er aan boord uitziet, wat hun dromen zijn en waarom zij het fijn vinden om bij Costa te mogen werken.

Wij hebben een heerlijke week gehad!

Koos en Caroline