Azië en de aantrekkingskracht van Indonesië

Moderne steden afgewisseld door prachtige natuur, uiterst vriendelijke mensen en heerlijk eten; dat is Azië.

Danseres

Tijdens een cruise door Azië kunt u besluiten te kiezen voor een route langs Indonesië. De aantrekkingskracht van Indonesië is enorm. Hier vindt u prachtige tempels, overweldigend natuurschoon, adembenemende stranden, moeilijk begaanbare jungles, immense regenwouden en een groot aantal diersoorten die nergens ander op de wereld zijn te vinden. Ook vindt u in deze regio een grote verscheidenheid aan mensen en culturen. Met haar tropische klimaat is het daarnaast aangenaam om hier te verblijven. Ook de Indonesische keuken met haar geurige kruiden is erg veelzijdig en divers. Tijdens cruises in Indonesië worden verschillende eilanden bezocht.

Jakarta

Maak kennis met Jakarta, de grootste metropool van Zuidoost-Azië en de hoofdstad van Indonesië. Jakarta biedt alles wat een vakantieganger zoekt. Zon, zee en strand maar ook cultuur en natuur en er zijn luxe winkels en traditionele markten in overvloed. Een bezoek aan het  Merdeka Plein met het Nationale Monument, het symbool voor de strijd voor de onafhankelijkheid van Indonesië, is zeker de moeite waard. Vanaf deze 137 meter hoge toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad. En gelukkig is er een lift om naar boven te gaan. Ook Taman Mini Indonesia is een echte aanrader. In dit complex maakt u kennis met de verschillende culturen van de 27 provincies van Indonesië. Van elke provincie is een miniatuur replica van de meest karakteristieke architectuur te zien.

Java

Java is het dichtstbevolkte eiland van Indonesië en is naast haar koffie- en theeplantages onder meer bekend om de Borobodur tempel die iets landinwaarts ligt. Het uitzicht vanaf deze tempel is fenomenaal. Ook zijn er op Java veel vulkanen te beklimmen waarvan enkelen ook actief zijn. Mocht u minder actief aangelegd zijn dan kunt u natuurlijk ook gewoon genieten van een kop koffie of thee op één van de vele plantages.

Borobodur tempel, Java
Borobodur tempel, Java

Bali

Op Bali waant u zich in het paradijs. De schoonheid en cultuur van dit Indonesische eiland is adembenemend en de vriendelijkheid van de bevolking zal u aangenaam verrassen. De groene rijstvelden, witte stranden, spectaculaire golven; Bali is enorm gevarieerd qua natuur. U kunt hier prachtig snorkelen in het helder blauwe water. En ook de surfliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Op Bali is een grote verscheidenheid aan ateliers en winkeltjes te vinden. Mocht u meer cultuur willen zien dan kunt u diverse tempels bezoeken, bijvoorbeeld de Para Ulun Danu Bratan.

Bedugul tempel, Bali
Bedugul tempel, Bali

Lombok

Lombok is minder toeristisch dan de overige eilanden van Indonesië. Het eiland kent door haar geografische ligging een grote verscheidenheid aan dieren en is vooral op het gebied van natuur hierdoor een bijzondere bestemming. De vulkaan die een groot deel van Lombok beslaat is nog steeds actief. Daardoor kunt u deze het beste alleen onder begeleiding beklimmen. Het stand en de zee zijn hier ook prachtig om te vertoeven. U kunt geweldig snorkelen bij de vele koraalriffen.

Komodo

Het eiland Komodo is onderdeel van het Nationaal park Komodo dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Dit komt doordat dit het leefgebied is van de komodovaraan. Deze varaan kan wel 3 meter lang worden en is hiermee de grootste hagedis ter wereld. Veel mensen kennen deze varaan wel uit de dierentuin. Op dit eiland kunt u ze in hun eigen leefgebied bewonderen.

Sulawesi

Het Indonesische eiland Sulawesi ligt ten oosten van Borneo. Op dit bergachtige eiland vindt u verschillende etnische groepen en culturen. Qua flora en fauna vindt u hier insect-, reptiel- en vogelsoorten die u nergens anders zult aantreffen. Het landschap op Sulawesi is spectaculair te noemen.