Ontdek de Oasis of the Seas

De Oasis of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld en biedt plaats aan ongeveer 5400 gasten. Vanaf volgend jaar is het schip te bewonderen in Rotterdam, waar zij tijdens een van haar reizen zal aanmeren. Het schip is één van de cruiseschepen van de Amerikaanse rederij Royal Caribbean International®.

Oasis of the Seas

Bijzonder aan de Oasis of the Seas is dat het schip is gebaseerd op verschillende thema’s.  De verschillende buurten laten je elke dag weer verrast staan. Vooral Central Park doet je echt denken alsof je in New York bent. Het park met echte beplanting biedt gezellige eetgelegenheden, zoals het Central Park Café maar er zijn ook straatartiesten te vinden. Het is mogelijk om een hut te boeken met uitzicht op Central Park. Op de Boardwalk voelt het alsof je een Engelse badplaats instapt. Met de authentieke houten draaimolen, de vele kermisattracties en spelletjes is er voor jong en oud veel te beleven.

Houten draaimolen

Cruisen zonder spa en wellness center is bijna onmogelijk. Ook op de Oasis of the Seas bevindt zich een Sea Spa & Fitness Center. Laat je lekker verwennen met één van de vele behandelingen en massages of ga voor een work-out. Naast fitnessen zijn er ook genoeg andere sportmogelijkheden op dit schip. Test je golfskills op de minigolfbaan, maar pas op dat het balletje niet in zee belandt. Ga schaatsen op de ijsbaan of probeer de klimmuur op het achterdek. Zoef over het dek en bekijk het schip van boven vanaf de 25 meter lange zipline.

Zipline
Zipline®

Ook op het gebied van entertainment is er veel te beleven op de Oasis of the Seas. Speel blackjack, sla je slag bij de speelautomaten of draai aan de roulettetafel en beproef je geluk in het Casino Royale®. Shows genoeg op het schip. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de musical Hairspray of ga naar een show in het AquaTheater. Tevens zijn er op de ijsbaan ook schaatsshows te bewonderen. Daarnaast is er een DreamWorks® Experience, waarbij je kunt ontbijten met karakters uit de films Shrek®, Madagascar® en Kung Fu Panda®. Bovendien kun je alle karakters voorbij zien komen in de parade op de Royal Promenade of ga voor een Meet&Greet.

Op de Oasis of the Seas zijn 4 zwembaden en verschillende  whirlpools aanwezig. Op het bovenste dek kun je vanuit het zwembad een drankje drinken en relaxen bij de poolbar. Een aparte beleving zijn de grote filmschermen bij het zwembad op het achterdek . Er zijn zelfs twee surfsimulatoren aanwezig, de FlowRider®, waar je kunt surfen of boarden. Voor de kids is er een H2O ZoneSM-waterpark, waar ze zich kunnen vermaken met interactieve fonteinen en waterkanonnen.

FlowRider
FlowRider®

Op de Oasis of the Seas komt uiteraard ook de inwendige mens uitstekend aan bod. Dankzij de verschillende restaurants en cafés is er voor iedereen wat wils. Geniet van een pizza en de Italiaanse keuken in Sorrento’s Pizza of bij Giovanni’s Table. Proef de steaks en schaaldieren in het Chops GrilleSM of eet een hamburger bij Johnny Rockets®. Liefhebbers van sushi kunnen genieten bij Izumi Asian Cuisine. Een bijzondere belevenis is de Rising Tide Bar; genietend van een drankje beweegt deze bar op en neer tussen Central Park op dek 8 en de Royal Promenade op dek 5. The Oasis of the Seas is samen met de Allure of the Seas het enige schip waarop men kan genieten van een echte Starbucks®koffie. Kortom een cruise met het grootste cruiseschip ter wereld, de Oasis of the Seas, is een genot voor jong en oud.

Oasis of the Seas