Scheepsbezoek AIDAsol

Wanneer je stage loopt bij Cruise Travel, de touroperator voor cruisevakanties, hoort daar natuurlijk ook een scheepsbezoek bij. Vorige week zijn onze stagiaires Danique en Simonette op scheepsbezoek geweest in Amsterdam. Het schip dat zij bezichtigd hebben is de AIDAsol van de Duitse rederij AIDA. Dit zijn hun ervaringen:

AIDAsol
De AIDAsol

Rond 16.00 uur was het zover, het scheepsbezoek op de AIDAsol in Amsterdam. Onderweg naar de cruiseterminal zagen we het schip met de grote glimlach en de vrolijke oogjes al liggen. Na de ontvangst bij de terminal kregen we een keycord met onze naam zodat we aan boord mochten. Door de slurf liepen we de AIDAsol op en gingen we door de controle heen.

Eenmaal op het schip kregen we een presentatie over de rederij AIDA. We kregen veel informatie over de verschillende hutten en uitleg over de vloot van AIDA. Ook kregen we uitleg over de prijsmodellen en de faciliteiten op het schip. Wat ons meteen opviel, is dat je vergeet dat je op een schip bent. Voor je gevoel ben je in een hotel. De AIDAsol is ook heel kleurrijk en heeft veel faciliteiten voor jong en oud. Bij het scheepsbezoek hoorde naast een presentatie natuurlijk ook een rondleiding. Bij de Kids Club kunnen kinderen veelal de hele dag terecht. Naast spelletjes en animatie, kunnen de kinderen ook oefenen om mee te doen met een show in het Theatrium. Daarnaast is er een mogelijkheid om met leeftijdsgenootjes te lunchen of te dineren. Bij de Kids Club zit een balkon (achterste dek), waar de kinderen buiten kunnen spelen of in het zwembadje kunnen spetteren.

Kids Club zwembadje

Op het schip bevindt zich een casino, waar men terecht kan om aan de roulettetafel een kansje te wagen of te gokken bij de speelautomaten. Het Wellness Centrum is een groot saunacomplex met verschillende sauna’s en massagebehandelingen. Vanaf het Wellness Center aan de voorkant van het schip heb je een prachtig uitzicht over het water. Tevens zijn er op het schip fietsen aanwezig, zowel normale als elektrische fietsen waarmee fietsexcursies worden gedaan op de verschillende bestemmingen. Tijdens zeedagen kan er sportief en actief gedaan worden in de fitnessruimte van het schip. Doe bijvoorbeeld mee met een lesje spinning of spring op de loopband. Je kan ook oefenen met gewichten of gebruik maken van de andere apparaten.

Fitness

Zoals eerder genoemd, worden de shows gegeven in het Theatrium. Het Theatrium bevindt zich in het midden van het schip en is verdeeld over 3 dekken. Zo kun je van verschillende hoogtes de verschillende shows bekijken en kun je tegelijk een drankje drinken. De shows zijn speciaal ontwikkeld voor AIDA en het programma wordt aangepast aan het vaarschema. Dit doen ze om te voorkomen dat er tijdens één cruise dezelfde shows worden opgevoerd. De shows worden allemaal gefilmd, zodat er ook vanuit de hut naar gekeken kan worden. Naast de shows worden eveneens belangrijke mededelingen vanaf het Theatrium gedaan. De voertaal op de AIDA schepen is Duits, maar de meeste bemanningsleden spreken ook Engels.

Een van de bars op de AIDAsol is de AIDA bar. Door een gang met elpees aan het plafond loop je zo de bar binnen met een Amerikaanse jaren 50 uitstraling. Compleet met plaatjes van oude auto’s, rolschaatsen en ijsjes. Drink een drankje aan de stervormige bar en luister naar de live optredens. Vlakbij de AIDA bar is een rustig loungegedeelte waar je met een prachtig uitzicht een drankje kan drinken, een boek kan lezen of gewoon lekker relaxen.

AIDA bar
AIDA bar

Op het schip is natuurlijk een receptie aanwezig. Hier kun je terecht voor informatie en vragen. Bij een aparte balie kan je excursies boeken. Tijdens de rondleiding hebben we ook een hut bekeken. Omdat het schip volledig volgeboekt was, konden we alleen een binnenhut bekijken. Deze binnenhut was netjes ingericht met twee bedden, een grote kast, tv en een badkamer met douche en toilet.

Bijzonder is dat er een echte brouwerij op dit schip aanwezig is. De brouwerij het ‘Brauhaus’ kan eigen bieren brouwen met gefilterd zeewater. Naast bier drinken kun je hier ook heerlijk eten. Ze serveren echte Duitse gerechten, zoals braadworst en sauerkraut (gedeeltelijk tegen meerprijs).

Het Brauhaus
Het Brauhaus

Andere restaurants op de AIDAsol zijn: het Markt Restaurant, het Bella Donna Restaurant, de California Grill, het East Restarant (met Sushi Bar tegen bijbetaling) en het Gourmet-Restaurant Rossini (met toeslag). Bij Bella Donna hebben we ter afsluiting van het scheepsbezoek heerlijk gegeten van het Italiaanse buffet. Het leuke was dat we gedurende het diner zagen hoe het er tijdens een echte cruise aan toe gaat. De gasten waren in de tussentijd ook weer terug aan boord gekomen om te dineren. Daardoor was het gezellig druk tijdens het eten. Het vermelden waard is dat in de buffetrestaurants de dranken zoals frisdrank, tafelwijn en bier tijdens de maaltijden zijn inbegrepen. Omdat bij AIDA bovendien de fooien inclusief zijn, noemen we deze rederij semi-all inclusive.

One thought on “Scheepsbezoek AIDAsol”

  1. We hebben afelopen voorjaar een cruise gemaakt op de Aida Stella en dit verslag geeft een goede weergave van dit schip.
    We zijn zeer tevreden over het schip,de bemanning,de hutten etc.
    We gaan 20 dec.een weekje met de Aida Mar door de Middelandse Zee en wij verheugen ons er weer op .

Comments are closed.