Culinair genieten met Oceania Cruises

Voor de liefhebbers van lekker eten en drinken is een cruise met één van de Oceania schepen een echte aanrader. Oceania staat bekend als een rederij die veel aandacht besteedt aan het culinaire gedeelte tijdens de cruise en heeft daarom ook vele verschillende specialiteitenrestaurants. Onder leiding van culinair Master Chef Jacques Pépin worden de meeste bijzondere gerechten in de restaurants gecreëerd en geserveerd. De meeste restaurants hebben een open diner zitting. Daarmee kan je zelf beslissen met wie en hoelaat je wil dineren.

Toscana
Naar recepten van de moeders en grootmoeders van de Italiaanse medewerkers zijn heerlijke gerechten samengesteld die worden gepresenteerd in het Italiaanse restaurant Toscana. Gerechten zoals carpaccio, scampi’s en risotto staan hier op de kaart. Daarnaast zijn er sommeliers aanwezig die veel weten over de verschillende wijnen en welke bij de gerechten passen. Ze komen uit families waar wijn geproduceerd wordt en weten daardoor veel over de karakteristieken van elke wijn.

Toscana Food

The Grand Dining Room
Stap binnen in de Grand Dining Room er ervaar de sfeer van een restaurant uit een 5-sterren hotel. Met de prachtige kroonluchter aan het plafond kom je ongetwijfeld in de stemming om van heerlijke gerechten te genieten. Ondanks de luxe uitstraling van de Grand Dining Room is er een ongedwongen sfeer waar gasten zich op hun gemak voelen. Er worden continentale gerechten geserveerd en schotels van de hand van Jacques Pépin. Daarnaast kun je ook in de Grand Dining Room terecht voor het ontbijt en de lunch.

Horizons
Theetijd is een belangrijk moment van de dag. In Horizons is de tijd en de ruimte om te genieten van een heerlijk kopje thee met lekkere hapjes, zoals scones met clotted cream, mini sandwiches, kleurrijke petit fours, lekkere desserts. Tijdens deze verwennerij kun je luisteren naar de prachtige klanken van het strijkkwartet.

Polo Grill
Het klassieke Polo Grill restaurant is een steakhouse waar naast vleesgerechten ook visgerechten geserveerd worden. Zittend in de leren stoelen kun je genieten van een filet mignon of een malse steak. Voor de liefhebbers van vis en schaaldieren is er keuze uit onder andere jumbo garnalen, verse vis of de gestoomde Maine kreeft.

Polo Grill
Polo Grill

Terrace Café
Zowel binnen als buiten kan men heerlijk lunchen en dineren  in het Terrace Café. Met dagelijks wisselende gerechten is geen dag hetzelfde en kun je steeds andere gerechten proeven. Probeer de Italiaanse schotel met aubergine, de Spaanse paella, kreeft van de grill of de Franse boeuf bourguignon.

Waves
Waves is het restaurant waar je binnenstapt voor een snelle lunch of een lekker tussendoortje tijdens het relaxen bij het zwembad. In Waves worden grillgerechten vers klaargemaakt waar men bij staat. De gerechten kunnen worden aangevuld met verse salades en knapperige frietjes. Proef bijvoorbeeld de vers gemaakte hamburgers met topkwaliteit vlees of zalm. Bij Waves kun je onbeperkt terecht voor een lekker ijsje, sundaes of milkshakes.

La Reserve
La Reserve heeft een unieke samenwerking met wijnmagazine ‘Wine Spectator’ . In restaurant La Reserve bestaat de mogelijkheid om naast heerlijk te dineren, ook wijnen te proeven en seminars bij te wonen. (La Reserve is alleen te vinden op de Riviera en de Marina en er wordt een toeslag gevraagd voor een 7-gangen diner begeleidt met topwijnen).

La Reserve
La Reserve

Jacques
Een klassieke Franse sfeer, dat is wat restaurant Jacques uitademt. Klassieke gerechten zijn door chef Jacques Pépin onder handen genomen en nieuwe creaties zijn eruit ontstaan. Eend, varken, kalf en kip worden langzaam gegrilld waardoor de smaken blijven bestaan. Kunstwerken uit de persoonlijke collectie van chef Jacques Pépin hangen aan de muur en ook antieke meubelstukken pronken in het restaurant. (Restaurant Jacques is alleen te vinden op de Riviera en de Marina).

Privée
Privée is een restaurant waar u heel privé kan dineren vanaf 2 personen tot 10 personen max. De gerechten die worden geserveerd kunnen gekozen worden van de menukaarten van Polo Grill en Toscana of een combinatie daarvan. (Restaurant Privée is alleen te vinden op de Riviera en de Marina en er wordt een toeslag gevraagd).

Privee
Privee

Red Ginger
Red Ginger is een restaurant met een  Aziatische keuken. Bij de inrichting is gedacht aan feng shui met zwart/rode meubels. De Aziatische kunst, de boeddha’s en de watervalmuur maken het plaatje compleet. De gerechten passen ook helemaal in de sfeer van Azië, zoals noedels, red curry chicken en ijs van groene thee. (Red Ginger is alleen te vinden op de Riviera en de Marina).

Culinaire excursies van Oceania Cruises

Op een  Oceania cruise bestaat ook de mogelijkheid om mee te gaan met unieke culinaire excursies. Vaak worden deze excursies gecombineerd met kookworkshops in het Bon Appétit Culinary Center. Een selectie van de mogelijkheden wordt hieronder uitgelicht. De meeste excursies duren een halve dag.

Culinairy Traditions & Greek Cooking
Tijdens deze culinaire excursie ga je samen met een chef-kok en een gids op pad in Corfu. Op de lokale markt krijg je veel informatie over de producten en kun je zelf de producten kopen voor de kookworkshop later die dag. Na de markt ga je naar de kaaswinkel om kaas te proeven en verse Griekse yoghurt te kopen. Tijdens de wandeling eet je een gember- en kumquat-ijsje, dat speciaal voor deze excursie is samengesteld. Onderweg proef je ook van echte Griekse hapjes en de traditionele schotel ‘Bourdetto’, een stamppot van verse schorpioenvis met rode pepers, aardappels en uien. Na alle proeverijen is er nog vrije tijd, waarin je kunt relaxen en nagenieten van het heerlijke eten. Aansluitend op de excursie kun je de kookworkshop ‘Gloriously Modern Greek’ volgen. Daarbij maak je heerlijke Griekse gerechten met de verse ingrediënten van de lokale markt.

Market Tour, Cooking & Chocolate Demos
Met een watertaxi vaar je door de kanalen van Venetië naar de Rialto-markt. Samen met een chef-kok en een gids ga je op de markt op zoek naar verse groenten en heerlijke vissoorten. In een nabijgelegen privé appartement kun je genieten van een heerlijke Venetiaanse lunch bereid met de vers gekochte ingrediënten. Een dessert kan natuurlijk niet ontbreken. Daarvoor ga je naar een chocolaterie, waar een demonstratie wordt gegeven en je na afloop mag proeven van al het lekkers.

Een cruise met Oceania is pure verwennerij en een culinaire belevenis op alle vlakken.