Vakantiebeurs 2014

Elk jaar weer staan de eerste weken van januari in het teken van de grootste Vakantiebeurs van Nederland. Met meer dan 100.000 bezoekers in vakantiestemming  is dit altijd een leuke week. Werkelijk alle medewerkers van Cruise Travel spelen een kleine of grote een rol in  dit mooie event en als 1 team maken we er elk jaar weer een succes van. Maar wat komt daar dan allemaal bij kijken?

De Cruise Travel stand op de Vakantiebeurs 2013

De Cruise Travel stand op de Vakantiebeurs 2013

Al in november start ons evenementen team met de eerste schetsen van de stand. Onze grote trust (een aluminium frame waarin doeken met afbeeldingen van schepen hangen) staat altijd centraal met hieromheen vele tafeltjes voor onze cruise specialisten. Dit jaar zijn we de enige echte cruise vakantie aanbieder op de beursvloer en verwachten we extra veel bezoekers te verwelkomen.

Omdat ons doel is om bezoekers uitgebreid te woord te staan,  vooroordelen weg te nemen en te inspireren, is het van belang een diverse afvaardiging te hebben staan met verschillende disciplines. Vragen zijn er over alle 25 rederijen en dit vergt een uitgebreide personeelsplanning. Op de beursvloer zijn naast onze eigen cruise specialisten ook onafhankelijke ambassadeurs aanwezig (klanten die uit eigen ervaring vertellen, zonder commercieel belang). Ook zijn er nog een tiental studenten voor allerhande klusjes en stage opdrachten, een vrolijke showmaster voor het Roer van Fortuin en een opperhoofd die alles coördineert.

Studenten van Parc Spelderholt pakken de give-aways in
Studenten van Parc Spelderholt pakken de give-aways in

Naast personeelsplanning is logistiek ook elk jaar een hele kluif. Vrachtwagens rijden heen en weer met tafels, stoelen, duizenden brochures, flyers en cadeautjes (De give-aways zijn ingepakt door studenten van Parc Spelderholt). Alles moet met een militaire precisie en in het juiste aantal arriveren. De meeneemlijst en draaiboeken voor op- en afbouw zijn op elkaar dikker dan een ouderwets telefoonboek.

Maar dan is het eindelijk zover! De vakantiebeurs-vibe is stevig ingedaald en alle medewerkers maken zich klaar voor een van de drukste weken van het jaar. Telefonische verkoopondersteuning, chat, mail, alles staat strak georganiseerd klaar en iedereen heeft er zin in.

Alles staat klaar voor de Vakantiebeurs 2014!
Alles staat klaar voor de Vakantiebeurs 2014!

Voor mij start de Vakantiebeurs op dinsdag. Op de vakdag ontmoet ik collega’s en praten we bij over de laatste ontwikkelingen. Maar voor mij persoonlijk begint de beurs pas echt op woensdag. Op deze dag komen de echte Vakantiebeursbezoekers (herkenbaar aan de broodtrommel en trolley) rennend naar de stand om als eerste mee te kunnen doen met de prijsvraag.  Vanaf het middaguur komt het echt op gang en is iedereen druk aan de praat met een cruiseliefhebber. Prijzen worden opgehaald, stapels brochures meegegeven en af en toe boekt iemand een van de spetterende beursaanbiedingen.

Vijf dagen lang mooie verhalen, interessante ontmoetingen en boekingen. Als klap op de vuurpijl mag ik zondag een winnaar van een tweedaagse cruise op de Oasis of the Seas feliciteren. Facebook en Twitter (#vb14 of #vakantiebeurs) lopen gloeiend aan door felicitaties en zondagavond drinken we een drankje met het team. Ook dit jaar proost ik moe maar voldaan op een zeer geslaagde beurs.

Ontmoet ik u ook op de Vakantiebeurs?

Rogier Brouwer
Manager Marketing en Product.

PS: de Vakantiebeurs vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en is geopend van woensdag 15 januari t/m zondag 19 januari van 10.00 uur tot 18.00 uur (vrijdag zelfs tot 21.00 uur!). Online koop je je entreekaartje al vanaf € 12.