Ultiem genieten op kleine cruiseschepen

Op kleinere cruiseschepen beleef je het ultieme gevoel van vrijheid. Dankzij hun geringere omvang en wendbaarheid kom je in idyllische havenplaatsen, daar waar de grote giganten moeilijk aan kunnen meren. Bovendien is er meer variatie in vaarroutes gedurende het seizoen. Ideaal dus voor diegenen die wel eens van de platgetreden paden af willen wijken, ver weg van het massatoerisme.

Van stoere jachten tot rustieke zeilschepen

Beleef de ultieme luxe aan boord van de kleine cruiseschepen van Regent Seven Seas Cruises, daar waar uitzonderlijke luxe en een hoog serviceniveau niet meer dan vanzelfsprekend zijn. De stoere viermasters en een vijfmaster zijn het geheim van Windstar Cruises die het gevoel van een privéjacht combineren met een uitstekende keuken, terwijl de vloot van Star Clippers de drie grootste houten zeilschepen ter wereld telt. Bij SeaDream is alles gericht op onthaasting in een ongedwongen sfeer, waarbij mensenmassa’s ontbreken en vooral ruimte is voor ontspanning. Of leef je uit in het rauwere expeditieleven aan boord van de schepen van Hurtigruten. De vloot bestaat uit lokale werkschepen die de legendarische postbootroute langs de Noorse kust varen. Iedere rederij heeft z’n eigen sfeer en specialiteit, maar ze hebben één ding gemeen: ze beschikken over kleine cruiseschepen die plaats bieden aan maximaal 700 passagiers.

Hurtigruten

Kleinschalig genieten op afgelegen plaatsen

Of je van extreme luxe houdt of het vrije gevoel wil beleven op één van de zeilschepen, je bent altijd verzekerd van een exclusieve, persoonlijke service. Tel daarbij op de verfijnde keuken en je hebt de ingrediënten voor een ongedwongen, luxe vakantie naar bijzondere bestemmingen. Met aan boord geen groots amusement, maar kleinschaliger entertainment. Hier heerst een gemoedelijke sfeer en het leven speelt zich vaak af in de buitenlucht. Zo beschikken de yachts niet alleen regelmatig over een Marina, van waaruit je allerlei watersporten kunt beoefenen, maar je hebt ook vaak de mogelijkheid om buiten in de open lucht te dineren of zelfs onder de sterrenhemel te slapen.

Windstar Cruises

De volgende rederijen hebben een vloot met schepen die behoren tot de categorie ‘kleine schepen’: Star Clippers – Hurtigruten – Fred. Olsen Cruise Lines– Regent Seven Seas Cruises – Seabourn – Silversea Cruises – SeaDream Yacht Club – Windstar Cruises – Azamara Club Cruises.