Seabourn Quest – Middellandse Zee cruise – Dag 3, 4 en 5

Collega’s Agnes Thijs (verkoop buitendienst) en Pauline Mak (Product Manager) zijn samen met 21 andere Internationale Reisagenten uitgenodigd voor een studiereis op de Seabourn Quest. Op ons blog doen zij verslag van de laatste dagen van hun reis op dit prachtige, luxe schip.

Het zwembad, Seabourn Quest

7 april 2014 – Zeedag

Roomservice, Seabourn Quest

Vandaag hebben we roomservice gevraagd ons ontbijt in de hut te serveren, ideaal want dan hoeven we ons niet te haasten met aankleden. Vanmorgen hebben we een presentatie van Louis over Seabourn, wat heel interessant is. Hierna gaf Beate, onze future cruise-consultant, een presentatie over Antarctica. Ons schip de Quest is net terug van haar eerste seizoen in Antarctica. Beate laat ons foto’s zien en vertelt ons over de pinguïns, walvissen, zeehonden etc. die ze gezien hebben. Wij zijn in ieder geval verkocht, een expeditiecruise naar Antarctica staat nu bovenaan onze bucketlist. Hierna gaan we nog even lekker lunchen bij het zwembad, en dan is het tijd om heerlijk op een ligbedje (er zijn er meer dan genoeg voor iedereen) op het dek te gaan zonnen. Wij hadden niet op zulk mooi weer gerekend, maar de stewards komen langs met zonnebrandcrème. ‘s Avonds eten we met de helft van de groep in het specialiteitenrestaurant “Restaurant 2”. In dit restaurant proeven we 14 verschillende “gerechtjes” met verassende smaakcombinaties met natuurlijk verschillende wijnsoorten die bij betreffende smaken passen. Het menu in dit restaurant verandert iedere 2 dagen. Er is geen toeslag voor Restaurant 2 maar men moet wel van te voren reserveren want er zijn maar 44 plaatsen. Na het eten gaan we naar de show met deze keer een Engelse “gast” zangeres/comédienne die erg grappig was. Na een afzakkertje in de Club gaan we terug naar onze suite.

Restaurant 2, Seabourn Quest
Restaurant 2

8 april 2014 – Livorno

Aangezien wij beiden al in Pisa en Florence zijn geweest, besluiten we om in Livorno te blijven. Vanaf het schip loop je in een kwartiertje zo de stad in. Heel eerlijk biedt de stad niet gek veel. We hebben wat gewinkeld, want dat kan in iedere Italiaanse stad natuurlijk wel. En er was markt buiten, maar ook een grote overdekte food markt. Daarna hebben we een terrasje gepakt voor een echte Italiaanse cappuccino en waar je even gebruik kan maken van de WiFi. Wil je aan boord internet, dan kan je een pakket voor de hele cruise kopen, voor de Penthouse-, Spa- en Ownersuites is het inclusief. Op het programma verder vandaag staat een rondleiding door galley met de chef van het schip. Voordat we dit gaan doen, gaan we eerst nog voor een hightea, welke iedere dag geserveerd wordt in de Observation Lounge op dek 10. Heerlijk genieten met een geweldig uitzicht van mooi opgemaakte zoetigheden, echte scones en lekkere sandwiches.

Hightea, Seabourn Quest

Daarna wacht de chef ons op bij de ingang van de galley, de keuken voor THE Restaurant. Geweldig om te zien hoe het werkt achter de schermen en geen wonder dat er hier aan boord zo lekker gegeten kan worden, want bijna alles wordt a la minute gemaakt.
Tsja en dan moeten we er toch echt aan geloven, onze laatste avond… Maar wat voor een! We hebben besloten om deze in de Collonade door te brengen. Het is zulk lekker weer dat we buiten op het achterdek kunnen dineren. De heaters staan wel aan en er zijn dekentjes indien nodig, maar deze hebben we niet gebruikt. In de Collonade wordt er altijd een themamenu geserveerd, dit keer is het Thais. Daarnaast ook altijd een ander keuzemenu en een vegetarische. Dineren met zicht op de ondergaande zon, dit is echt genieten!

Pauline, Seabourn Quest
Pauline

9 april 2014 – Civitavecchia

Onze koffer staat gepakt… We kunnen op ons gemak nog ontbijten, maar daarna moeten we toch echt van boord. Vanuit hier nemen we de shuttle naar de uitgang van de haven en lopen we in 10 minuten naar het treinstation. De treinen naar de luchthaven en het centrum van Rome gaan heel regelmatig. Wij hebben niet genoeg tijd om nog het centrum in te gaan, dus nemen we de trein naar de luchthaven. Na anderhalf uur zijn we er en we kunnen direct inchecken. Ideaal en qua kosten helemaal prima (€12,50 p.p.). Wil je meer comfort en gemak, maak dan gebruik van de rederij-shuttle of pak een taxi.

We hebben een onvergetelijke cruise gemaakt en ieder moment genoten van het schip. Cruisen is al luxe, maar dit is luxe tot in de details. Prachtige suites, heerlijk eten en drinken, top persoonlijke service. In één woord geweldig!

Agnes, Seabourn Quest
Agnes