Stichting Garantiefonds Reizen (SGR)

Cruise Travel is aangesloten bij de SGR. Het bekende logo zie je wel altijd staan, maar wat houdt dit nu eigenlijk in?

SGR

SGR

De Stichting Garantiefonds Reizen is een organisatie die garant staat voor je betaalde reissommen in financiële noodgevallen van een reisorganisatie. Bij faillissement van de reisorganisatie of andere financiële problemen, ben je ervan verzekerd je reissom terug te krijgen. Daarom is het belangrijk om te checken of je reisorganisatie is aangesloten bij de SGR. Soms kan de SGR ervoor kiezen dat je geboekte reis doorgaat in plaats van dat ze de reissom vergoeden, maar dit komt niet vaak voor. Omdat Cruise Travel is aangesloten bij de SGR hoef je je geen zorgen te maken.

De reisorganisatie neemt zelf contact op met de SGR en geeft door om welke belanghebbenden het gaat. Dat is een fijn idee, want je hoeft er daardoor niet zelf achteraan. Daarnaast wordt er per geval door de SGR bepaald hoeveel van de reissom je terugkrijgt. Grenzeloos genieten is bij Cruise Travel ook zorgeloos genieten, omdat je weet dat je verzekerd bent tijdens een financieel ongemak.