Regal Princess, Middellandse Zee cruise, dag 1

Collega’s Tessa en Nicky zijn voor het eerst op cruise. Lees mee hoe zij hun cruise ervaren.

Donderdag 15 mei 2014

Weken hebben we hier naar toe geleefd en dan ineens is het zo ver… Morgen stappen we voor het eerst aan boord van de Regal Princess. Hun allernieuwste schip. De cruisevlinders zoeven door onze buik. Extra bijzonder dat wij als eerste mogen ervaren wat dit schip allemaal voor moois te bieden heeft.

Natuurlijk hebben we al minstens 62 keer gefantaseerd over hoe het zou zijn. Straks kunnen we dan eindelijk met onze eigen ogen dit hoogstwaarschijnlijk prachtige bouwwerk aanschouwen en dit zusje van de Royal Princess gaan ontdekken.

Nu staan we hier op Schiphol, 2 ongeduldig en zenuwachtige dames. Wat moet de douane wel niet denken. Echter was deze duidelijk poëtisch ingesteld en verrijkte hij ons met een toepasselijke quote: “Rome is de stad van je dromen, maar het eindigt Triest.”

zonsopgang vanuit vliegtuig

Deze vlucht zal in onze beleving een eeuwigheid duren, want tjonge als je zo nieuwsgierig bent, wat duurt het dan lang! En lang duurde het!

Ondertussen zullen we onszelf eens even voorstellen… Nicky Moors werkt alweer 2 jaar als Grafisch Vormgever bij Cruise Travel. Zij is het creatieve brein achter alle prachtige magazines en gidsen die Cruise Travel rijk is. Tessa Raaijmakers is alweer bijna een jaar werkzaam bij Cruise Travel. Eerst verschillende plekjes ingevuld en nu sinds een paar maanden steady als Product Manager op de Product afdeling.

uitzicht vliegtuig

Eenmaal aangekomen in Trieste hebben we een taxi genomen naar ons hotel. Deze taxichauffeur had waarschijnlijk aan zijn vrouw beloofd vroeg thuis te zijn, want hij scheurde met mach 7 over de Italiaanse wegen. Gelukkig hebben we het hotel heelhuids bereikt. Dat moest natuurlijk even gevierd worden met een feestmaal. Alleen wat is er om 01.00 uur in Trieste nog open? De aardige hotelmanager wist ons nog een tentje te wijzen, maar daar aangekomen bleek deze helaas gesloten. Dus de zoektocht ging nog even door. Gelukkig was er nog een klein Kebab zaakje open.

Nu dan maar heerlijk de oogjes toe, want morgen zullen deze nog genoeg te doen hebben.

Tot morgen… Nicky en Tessa