Regal Princess, Middellandse Zee cruise, dag 2

Collega’s Tessa en Nicky zijn voor het eerst op cruise. Lees mee hoe zij hun cruise ervaren.

Vrijdag 16 mei 2014

Na een heerlijk, maar kort nachtje geslapen te hebben, rinkelde de wekker alweer vroeg. We wilden geen moment van Trieste en het prachtige schip, wat we gisternacht in de verte al hadden zien liggen schitteren, missen. Dus lekker bijtijds ontbeten in het hotel, de gevulde croissantjes en heerlijke koffie is zeker een aanrader. Trieste staat ook bekend als de koffiestad en overal vind je dan ook kleine zaakjes, waar je voor slechts 1 euro een voortreffelijk kopje kan drinken.

Trieste

Trieste is een prachtig Italiaanse stad met hier en daar nog wat Oostenrijks-Hongaarse invloeden. Een wandeling langs de boulevard en een bezoek aan café San Marco is zeker de moeite waard. Als je nog wat energie over hebt, kan je de vele hoogteverschillen in Trieste trotseren, elk uitzicht is weer uniek.

De Regal Princess is een echte eyecatcher aan de boulevard. Vele Triestianen stonden vol ongeloof te kijken en de selfies en foto’s werden natuurlijk gemaakt. Er was tevens een filmploeg voor Princess Cruises aan het werk, waarschijnlijk voor een promotiefilm. Een karakteristieke “kapitein iglo” stond vol trots naar zijn schip te kijken terwijl de camera’s draaiden.

Kapitein Iglo

Om een uur of 13.00 kwamen onze collega’s Astrid en Anouschka ons vergezellen. Na een drankje op het terras zijn we rond 14.00 uur naar de passenger terminal gelopen om in te checken. Onze bagage hadden we al eerder afgeleverd en deze wordt dan netjes naar je hut gebracht. Het inchecken ging voorspoedig en voor we het wisten was het zo ver….

WOW en dan eindelijk sta je daar, nog enkele meters te gaan voor je het schip kan betreden. Wat voel je je dan nietig… De cruisevlinders maken weer overuren. De eerste stap aan boord maakt je hart een klein sprongetje. Meteen word je verwelkomd door een zeer vriendelijke crew. Je kijkt om je heen en valt van de ene verbazing in de andere. Alles is prachtig, alles glimt en alles is nieuw.

Regal Princess
Regal Princess

Na even iets gegeten te hebben in het buffetrestaurant was het tijd voor de safety drill. Daarna was het tijd voor vertrek. Menig Triestiaan stond aan de kade te kijken hoe de Regal Princess vertrok. De laatste trossen werden losgegooid en met een prachtig “Time to say goodbye” van Andrea Bocelli vaarde het schip langzaam weg. Op weg naar Kotor, Montenegro en vervolgens terug naar Venetië, Italië.

Trieste (2)

Even opfrissen in de hut om vervolgens lekker te gaan eten. Onze cabinsteward stond ons met een glimlach op te wachten. “Would you like some champagne, Madame?” Sprak hij in zijn beste Engels. Na een lichte aarzeling van ‘is dit niet te gek’ hebben we toch maar ja gezegd. Een paar minuten later kwam hij terug met een heerlijk glaasje bubbels, welke we op het balkonnetje hebben genuttigd.

We gingen eten in het Allegro restaurant. Tjonge wat was dat heerlijk zeg. Maar vervelend genoeg is al het eten op het schip veel te lekker. Gelukkig zijn er ook genoeg sportfaciliteiten.

Na deze lange dag waren onze oogjes weer toe aan een beetje rust. Dus zijn we lekker ons bed ingekropen. Morgen weer een dag vol nieuwe indrukken, want met een cruisedag op zee hebben we mooi de tijd om dit gigantische schip eens te gaan ontdekken.

Nicky en Tessa

Wat viel ons op?
– Er hangt bij de deur van je hut een bordje met je naam er op.
– Er is een Seawalk voor de durfals, waar je op grote hoogte over de zee kan lopen.
– De gordijnen worden ‘s avonds voor je dicht gedaan. Als je na een gezellig avondje terug in je hut komt is alles gereed om heerlijk te gaan slapen.

Wist je dat?
Het logo van Princess, de zeeheks, voor het eerst haar debuut maakte in 1967. Daarvoor was het een karakter met een sombrero, vanwege veel afvaarten gefocust op Mexico.