Regal Princess, Middellandse Zee cruise, dag 4

Collega’s Tessa en Nicky zijn voor het eerst op cruise. Lees mee hoe zij hun cruise ervaren.

Zondag 18 mei 2014

Vandaag ging de wekker al vroeg. We wilden de tijd in Kotor zo goed mogelijk benutten. Dus om half negen zaten we al bij het ontbijt om een goede bodem te leggen. We hadden de 8e tender naar de kade, wat vrij snel ging. Dus rond half 11 stonden we al onderaan de trap om de lange klim over de stadsmuur de maken.

Het was een zware klim, maar zeker de moeite waard! WOW wat een prachtig uitzicht. Er lag ook een schip van Compagnie du Ponant in de haven van Kotor. Wat een extra mooi contrast oplevert met de Regal Princess.

Tessa en Nicky

Gelukkig was het ook niet al te warm, wat de klim iets makkelijker maakte. Je kan ook halverwege eindigen bij het kerkje, maar wij jonge dames moeten toch naar de top! Probeer elke zijweggetjes en afslagen te pakken, want overal heb je weer een nieuw uitzicht te pakken. De weg naar beneden is wel een stuk makkelijker.

Toch ben je in totaal zo’n 2 uur kwijt. Tip: trek zeker goede schoenen aan, want het is een vrij ruig oppervlak. Eenmaal beneden heb je wel weer trek en een echte aanrader is Pizzeria Bocalibre. Daar hebben ze echt heerlijke steenoven gebakken pizza’s. Waar zelfs de Italianen nog een puntje aan kunnen zuigen. Het zit op een verborgen pleintje als je van de noordkant naar beneden komt.

Kotor

Heb je nog genoeg tijd over maak een tripje naar Budva of loop een rondje door het oude centrum van Kotor. Om 16.00 uur gaat de laatste tender naar het schip en om 17.00 uur mogen we het vertrek uit de haven zeker niet missen. Morgen weer een relax dagje op zee. Kunnen onze benen even bijkomen.

Nicky en Tessa

Wat viel ons op?
– Voor de echt vroege vogels is het binnenvaren van Kotor de moeite waard.
– Kotor is zeker niet duur. Voor de klim betaal je slechts 3 euro.

Regal Princess in haven, Kotor