Cruise Oost Middellandse Zee, dag 2

Dag 2

Jullie weten het natuurlijk al, maar deze geluksvogel is aan boord van Regent Seven Seas Mariner! Een volle week met een mooie route. Natuurlijk ultieme luxe, maar belangrijker ‘De Meest All-Inclusive Rederij’ die er is. Vlucht, hotel en landpakketten zitten allemaal in de cruiseprijs inbegrepen. Je hoeft dus ook niet bij elk drankje een bonnetje te tekenen. Misschien dat ik daarom ook met een lichte kater op sta… Het is nog vroeg maar vandaag heb ik een excursie (inclusief) naar Santorini. Met een tenderbootje naar de kust en vanuit daar met een typisch Griekse tweemaster naar een (deels actief) vulkanisch eilandje, enkele hot springs en een wijnproeverij. Heerlijke ochtend, maar meteen mijn neus verbrand door de felle zon.

Regent Seven Seas Mariner
Regent Seven Seas Mariner

Santorini is prachtig. In 1956 is het nog grotendeels verwoest door een enorme aardbeving, maar vandaag de dag staat de stad met de witte daken er weer schitterend bij. Voor de liefhebbers kan je er heerlijk slenteren langs de vele winkeltjes. Ikzelf had geen behoefte aan plastic schoenen, nep tassen of thee en ben na wat rustige straten terug gelopen naar de haven. Je moet weten dat Santorini op een berg ligt. Er is een (all inclusive) kabelbaan verbinding, maar na al dat heerlijke eten aan boord koos ik voor de 500 treden naar beneden. Prima te doen, zeker wanneer je gewend bent geraakt aan de penetrante lucht van de vele ezels.

Santorini
Santorini

Aan boord geluncht in La Veranda. Een heerlijk buffet met honderden losse onderdelen (vele soorten vis, kaas en salades) of compleet klaargemaakte broodjes voor de twijfelaars. Moe en voldaan een paar uur gelezen op een luxe “love seat” en uiteindelijk wakker geschrokken van de scheepshoorn die me liefdevol liet weten dat we doorgingen naar de volgende bestemming.

Deze avond eet ik in SIGNATURES. Wederom een geweldige ervaring. Ik heb de Chateau Petrus (Merlot, Cabernet Franc, Pomerol 1997) van 3800 dollar per fles even afgeslagen, maar waar maak je nog mee dat 8 obers voor al je tafelgenoten tegelijk je gerecht van onder een cloche vandaan toveren! Ik vond het heel bijzonder. Het is klein, maar blijft je bij.

Natuurlijk weer een stukje van de show en dan wat drankjes in de STARS LOUNGE. Met de balkondeur open en het zachte geruis van de zee in slaap gevallen. Wederom een heerlijke dag.

Kent u Santorini of een ander Grieks eiland? Wat vond u ervan?