Cruise Oost Middellandse Zee, dag 3

Dag 3

Met een cruise is het toch elke keer weer leuk als je de volgende ochtend in een ander land wakker wordt. Zeker als je er nog nooit bent geweest, wat geldt voor Turkije. Vandaag ga ik naar Kusadasi en bezoek ik de oud Griekse stad Ephesus. Denk hierbij aan heel, heel, heel veel stenen die hier en daar zijn opgestapeld met 2 fantastische arena’s. In één van de arena’s passen 50.000 mensen. De akoestiek is geweldig. Toch knap dat ze in 3000 BC al huizen maakten met kraanwater, vloerverwarming en toiletten. Mooi om hier een paar uurtjes doorheen te lopen.

Kusadasi, Turkije
Kusadasi, Turkije

De rest van de dag heb ik besteed aan de medina met de honderden winkeltjes. Uiteraard wel erg toeristisch en soms iets te opdringerig. Ik had mijn woeste baard wel duizend keer kunnen laten scheren door een barbier. Ik las dat ze met een vlam de haren uit je oor branden, dus ik heb vriendelijk bedankt.

‘s Avonds heerlijk Italiaans gegeten. Als fan van alle antipasti was ook dit weer bijzonder genieten. Leuk ook om te zien dat bij Regent Seven Seas Cruises opvallend veel relatief jonge mensen aan boord zijn. Ik schat dat de leeftijd 50+ is met uitschieters naar dertigers en zelfs wat kinderen. Dit komt voor een deel door de toch informele sfeer aan boord. Daarnaast zijn de passagiers op deze cruise ongeveer voor de helft Amerikaans en de andere helft overwegend Europees. Deze mix maakt het wel leuk.

Na het diner heb ik een deel gezien van de show in het theater. De shows zijn tot dusver Amerikaans goed. Veel zang en dans. Niet over de top, niet te gek maar wel echt goed. Door het podiumvullende videoscherm achter het achtkoppige orkest krijgt de show een mooie moderne diepte.

Show

Ik eindig de avond weer in de STARS LOUNGE waar een vrolijk trio ons met gitaar en een ongekend groot repertoire vermaakt. Eigenlijk vind ik dat Bohemian Rhapsody van Queen niet gecoverd mag worden, maar deze jongens deden het echt vreselijk goed. Na afloop nog de moeie voetjes op de dansvloer gezet. Van een echte disco met rookmachine en lampen is zeker geen sprake, maar een beetje ritmisch bewegen kan wel.

Wat vindt u? Hoort een discotheek aan boord van deze zessterren rederij?