Cruise Oost Middellandse Zee, dag 4

Dag 4

Vandaag is een cruisedag op zee. En tevens de laatste dag van deze mooie reis. We varen naar Taormina, Italië alwaar ik de vlucht terug naar Nederland neem.

Op een zeedag kan je uiteraard niet op excursie, maar ondanks dat de meeste passagiers een halve of hele dag in de zon bij het zwembad liggen, kan je ook zeer actief zijn.

Zwembad

Naast een indoor golftoernooi, kan je naar lezingen gaan, kaart spelen, tennissen, fitnessen, een van de 250 films kijken in je hut, een boek lezen in de bibliotheek of  gewoon de hele dag genieten van alle lekkernijen die worden uitgeserveerd.

Ik zet vandaag mijn blik op oneindig en zit een paar uur op mijn balkon. Voordat ik op reis ging, was ik moe en echt toe aan wat rust. Nu, slechts 3 dagen later, voel ik me fit en energiek. Hoe kan dat toch? Ik heb niet echt veel geslapen. Sterker nog. De nachten waren vrij kort en overdag heb ik stevig bewogen in de felle zon.

Het achterdek

Ik denk dat ik me zo voel omdat Regent Seven Seas Cruises je echt het ultieme gevoel van ontspannen geeft. Je hoeft niets, maar alles kan. Het is het gewone van thuis, wat bijzonder wordt gemaakt. Je verwent al je zintuigen en om je heen wordt gelachen en hebben echtparen weer even tijd voor elkaar.

Gaat het dan in essentie niet echt om samen dat dansje, dat drankje en een blokje kaas? Is die eenvoud en rust die zo fantastisch wordt gepresenteerd niet wat we nodig hebben op een vakantie? Alles inclusief, geen stress van fooien, verborgen kosten of een berg bonnetjes in je portemonnee? Ik denk van wel.

Nu maar hopen dat ik dit gevoel thuis lang kan vasthouden. Ik weet gelukkig wel al wat ik ’s avonds ga eten. Een broodje hamburger natuurlijk!