Cruisen naar Hawaii, Aloha!

Menig reiziger is meteen verliefd op de bijzondere eilandengroep Hawaii. Je vind hier prachtige stranden, turquoise zee, weelderige groene natuur, vulkanen en een aangenaam subtropisch klimaat. Overal zijn er historische bezienswaardigheden en oude tradities spelen nog steeds een belangrijke rol.

Ontmoetingspunt tussen Oost en West

Eilandengroep Hawaii is de vijftigste staat van Amerika en ligt ten oosten van Los Angeles, midden in de Stille Oceaan. De Hawaïaanse eilandengroep is een archipel met 19 eilanden waarvan de meeste onbewoond zijn. Hawaii, Oahu en Maui zijn de bekendste eilanden. Hawaii is mede vanwege haar ligging een ontmoetingspunt tussen Oost en West. En ondanks dat het een populaire vakantiebestemming is, hebben alle eilanden hun eigen karakter behouden. Zo vind je hier Amerikaanse hamburgers naast Japanse thee. En gelukzalige traditionele, instrumentale Hula klanken naast discomuziek.

Hawaiiaanse kleding

Afhankelijk van de geboekte cruise kun je naast deze bekende eilanden ook minder bekende eilanden aandoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Kauai waar vanwege de prachtige natuur zelfs scenes van de film Jurrasic Park zijn opgenomen. Hier ligt tevens de Waimea Canyon, ook wel de ‘Grand Canyon of the Pacific’ genoemd, die indrukwekkend is om te zien. Sommige cruises doen ook havens op de eilanden Niihau, Molokai, Lanai of Kaho’olawe aan.

Hawaii, the big island

Er zijn acht grote eilanden waarvan Hawaii het grootste is. Het eiland Hawaii staat beter bekend als ‘The Big Island’ om verwarring te voorkomen met de eilandengroep Hawaii. Het landschap op Hawaii is spectaculair. In onze winter kan je skiën op de Mauna Kea, deze slapende vulkaan is de hoogste berg ter wereld. Er zijn groene regenwouden en op de toppen van de hoge vulkanen ligt sneeuw. Maar op deze eilanden vind je ook watervallen en spectaculaire kloven en valleien.

Water speelt op het eiland een belangrijke rol. Je kunt hier fantastisch snorkelen, sportvissen en surfen. Geef je over aan de vrolijke relaxte Hula muziek en waan je op de witte zandstranden met uitzicht over de helderblauwe zee en heerlijke temperaturen in het paradijs. Maar ook het binnenland van Hawaii is de moeite waard. Er zijn veel gezellige plaatsjes met goede restaurantjes en unieke winkeltjes. Het eiland is erg groen, glooiend en er zijn vele ananasplantages. Niet voor niets heet de bekende pizza met ananas ‘Pizza Hawaii’.

Maui

Maui is bekend geworden door haar stranden waar men kan zwemmen, snorkelen en duiken. De beroemde surfspots laten hier het hart van menig watersporter sneller kloppen. Vergeet echter ook niet de onderwaterwereld die deze plek te bieden heeft. Hier kan je met zeeschildpadden zwemmen in hun natuurlijke leefomgeving. Als je niet van watersport houdt, dan is hier ook volop gelegenheid om te golfen. Want ook deze sport is hier erg populair. Kijk tijdens het spel om je heen en geniet van het prachtige landschap. Wil je even aan de drukte ontsnappen dan biedt het binnenland volop mogelijkheden met haar prachtige heuvels, zeldzame bloemen, prachtige planten en bomen, wandelroutes langs kliffen, watervallen, wijngaarden en rustige dorpjes.

Hawaii met bloemen

Oahu

Het eiland Oahu met de hoofdstad Honolulu, met Waikiki Beach als hotspot, is het bekendste eiland dat de meeste toeristen trekt. Dit is niet alleen het beroemdste, meest ontwikkelde, maar ook het meest bevolkte eiland van de archipel. Honolulu is een levendige ruim opgezette wereldstad met vele nationaliteiten en is een belangrijke aankomst- en vertrekhaven. Dit eiland heeft heldere baaien, ruige bergen en valleien bedekt met ananasvelden. Ook watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Waikiki Beach is een verlengstuk van Honolulu en biedt lange zandstranden met vele luxe hotels. Deze wereldberoemde hotelwijk lijkt, als je het zou moeten omschrijven, een beetje op Miami Beach in combinatie met Tokio. Er zijn vele restaurants, winkels en nachtclubs. Qua cultuur mag een bezoek aan Pearl Harbor Memorial tijdens de reis niet ontbreken. Dit monument is gelegen in de beroemde Baai van Pearl Harbor die ongeveer 11 kilometer ten westen van de hoofdstad ligt.

Subtropisch klimaat

Hawaii is het hele jaar prima te bezoeken en kent geen regenseizoen. Het weer is hier bijna altijd goed, het is meestal zonnig en droog. Wel zijn er periodes dat het vaker regent. De beste reistijd voor Hawaii is van eind april tot en met begin november. In de andere maanden is de kans op regen groter. Door de verschillende geografische ligging van de diverse eilanden zijn er enkele kleine verschillen per eiland qua klimaat. Dit komt vooral door de diverse vulkanen, bergkammen en kloven waar de passaatwind van richting verandert, welke van invloed is op het tropisch klimaat. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 27 tot 31 graden is het altijd goed toeven op deze eilanden.

Zonsondergang Hawaii

Vertrek vanuit Honolulu of Amerika

Vanuit Nederland moet je een behoorlijk eind vliegen om op deze eilanden te komen omdat er geen rechtstreekse vlucht is. Er wordt altijd gevlogen via de Verenigde Staten. De cruises vertrekken vaak vanuit Los Angeles of Honolulu. Norwegian Cruise Line is de enige die vanaf Honolulu vaart. Met een cruise die vanuit Los Angeles vertrekt begint de reis direct relaxt en geniet je vanaf het moment dat je aan boord stapt van de zonnige vakantiesfeer op het schip.

Hoewel Hawaii niet naast de deur ligt, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Wil je deze veelzijdige en tropische eilandengroep zelf ervaren? Klik dan hier voor de cruises naar de eilandengroep Hawaii.