Cruisen met AIDA Cruises

AIDA Cruises is een Duitse rederij, herkenbaar aan de rode lachende mond op de boeg van haar schepen. De vloot bestaat uit 10 schepen en het elfde schip, de AIDAprima, wordt volgend jaar in de vaart genomen. Je vindt AIDA in verschillende vaargebieden over de wereld, onder andere in Azië, het Midden Oosten, de Caribbean en de Oostkust van Amerika. Maar ook in Europa varen de AIDA schepen zoals in de Middellandse zee, naar de Canarische Eilanden, Groot-Brittannië, de Noorse Fjorden en de Noordkaap.

Hut, AIDA cruises

Wat cruisen met AIDA Cruises zo bijzonder maakt is, dat AIDA een sportieve, informele rederij is en dat de fooien bij de cruiseprijs zijn inbegrepen. Daarnaast zijn alle maaltijden in buffetvorm, waarbij de tafelwijn, frisdranken en bieren zijn inbegrepen. Voor een à la carte diner kun je tegen bijbetaling terecht in het specialiteitenrestaurant. Op een aantal schepen van AIDA Cruises is zelfs een eigen brouwerij aan boord. De verfrissende kleurige inrichting van zowel de publieke ruimtes als de hutten geven de schepen een informele uitstraling. Daarbij komt dat AIDA geen specifieke kledingvoorschriften hanteert. Overdag kun je prima vrijetijdskleding dragen en ’s avonds kun je met informele kleding aan het diner of in het buffetrestaurant aanschuiven.

Sushi restaurant, AIDA cruises

De nieuwere schepen van AIDA hebben geen aparte ruimte waar shows worden gehouden, maar een Theatrium in het midden van het schip. Vanaf verschillende dekken kun je de shows zien terwijl je ondertussen geniet van een drankje. Omdat de shows en mededelingen worden gefilmd, kun je ook rustig vanuit je hut via de televisie naar de shows kijken. Shows met muziek, dans, acrobatiek en variété passeren de revue. Wellnessfaciliteiten mogen natuurlijk niet ontbreken op een cruiseschip en dus ook niet bij AIDA. In het sport- en wellnesscentrum Body & Soul Spa kun je je heerlijk laten verwennen met massages en gezichtsbehandelingen. Je kunt ook de sauna bezoeken en ondertussen genieten van het prachtige uitzicht door de grote ramen.

Wellness, AIDA cruises

De nadruk ligt bij AIDA grotendeels op sportiviteit. Voor sportliefhebbers is er dan ook genoeg te doen aan boord. Zo vind je in de Body & Soul Sport een fitnessruimte waar je cardio- en krachttraining kunt doen en diverse lessen kunt volgen, zoals aerobics, pilates en Zumba. Daarnaast kun je ook volleyballen, basketballen en joggen.

AIDA biedt bijzondere excursies aan om de bestemmingen te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld op de fiets de omgeving verkennen. Vrees niet want je hoeft geen eigen fietsen mee te nemen, deze heeft AIDA gewoon aan boord, net als helmen en rugzakken. Wie het wat rustiger aan wil doen, maar toch op een aparte manier de stad wil bekijken, kan dit doen op de Segway. Voorafgaand aan de excursie met de Segway wordt er aan boord geoefend, zodat je je veilig in het verkeer kunt bewegen. Voor de waterratten organiseert AIDA snorkel- en duikexcursies onder leiding van een duikinstructeur. Je kunt onder andere duiken in de Rode Zee, voor de kust van Belize of in de wateren bij de Verenigde Arabische Emiraten. Duik- en snorkeluitrusting is aan boord te huur. En golfen op de golven van de zee, wie wil dat nou niet? AIDA organiseert golfexcursies waarbij je met een groepje je golfvaardigheden kunt oefenen op verschillende banen in de meeste uiteenlopende plaatsen.

Excursie, AIDA cruises

De cruises van AIDA zijn ideaal voor iedereen die houdt van casual en actief. Aan boord zijn dan ook veel jonge mensen en families te vinden, voor wie ontspanning en gezelligheid centraal staat. Wil je ook cruisen met AIDA Cruises, klik hier voor het aanbod.