Cruise met de Europa 2 van Hapag Lloyd, dag 1 en 2

Wij 2 geluksvogels; Nienke Kleefsta van de afdeling Cruise Deluxe en Product Manager Pauline Mak mochten mee met het meest luxe cruiseschip de “Europa 2” van Hapag-Lloyd Cruises. De cruise ging van Antwerpen naar Hamburg.

Dag 1: Antwerpen

Na een hele snelle trip per Thalys komen we binnen een half uur vanuit Rotterdam aan in Antwerpen. Ons schip ligt in het centrum van Antwerpen vlak achter het stadhuis. Van buiten ziet het schip er al heel indrukwekkend uit, zoiets als een Porsche onder de cruiseschepen. We worden verwelkomd met een glas champagne in de receptie waar we ook onze suites krijgen toegewezen. De receptie is prachtig, omringd door ramen, heel ruim met een vleugel, mooie moderne bar en geweldige zithoeken bekleed met hele bijzondere stoffen.

De receptie, Europa 2

Wij hebben een verandasuite met een badkamer met zowel een bad als een regendouche met een zitbankje erin. Ook hebben we een hele ruime walk-in closet met een kluisje. De verandasuite zelf heeft een 2-persoons bed, ruime zithoeken, flatscreen TV, minibar, Nespresso machine en een tablet. Het balkon heeft twee zitstoelen en een ligbed.

De verandasuite, Euopa 2

Nadat we onze suite geïnspecteerd hebben, gaan we naar de Yachtclub voor lunch. We besluiten buiten op dek te gaan zitten want er hangen overal terrasverwarmers. Helaas begint het te regenen en verhuizen we naar binnen. Na de reddingsoefening krijgen we een rondleiding van onze gastheer en gastvrouw Michael Steffl en Julia Schwieger. We kijken onze ogen uit, vooral in de Owner Suites. Het verbaast ons dat het schip zo kindvriendelijk is. Er zijn familiehutten met een “connecting-door”. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis in de hut bij twee ouders en vanaf 12 jaar betalen ze € 50 per dag. Kinderen hebben hun eigen clubs, excursies, zwembadtijden en spabehandelingen. Ook kunnen ze gezamenlijk eten.

‘s Avonds eten we in het Sushi restaurant “Sakura” gevolgd door de pool-party met live muziek waar druk gedanst wordt. We maken het niet te laat want het was een lange dag met heel fantastische nieuwe indrukken.

Dag 2: Amsterdam

We worden wakker terwijl het schip Amsterdam binnen vaart, wat een bijzondere belevenis. Na een heerlijke douche onder onze regendouche gaan we lekker ontbijten in de Yachtclub. Heerlijk op het dek onder de terrasverwarmers en deze keer worden we gelukkig niet onderbroken door regen. Wat kunnen Duitsers toch heerlijk brood bakken!

We gaan nog eventjes Amsterdam in, struinen door de Haarlemmerstraat met de bijzondere winkeltjes. Tegen lunchtijd gaan we terug om het Italiaanse specialiteitenrestaurant “Serenissima” uit te proberen. Erg lekker, een echte aanrader. Er komen nog wat collega’s langs die op scheepsbezoek zijn en die in restaurant “Weltmeere” geluncht hebben. ‘s Middags bekijken we het schip verder. Het is echt een prachtig boutique-schip, heel smaakvol met een verzameling van specialiteitenrestaurants, gezellige lounges en hele ruime spa. Morgen is een cruisedag op zee dus we worden aangeraden, mochten we dat willen, onze spabehandelingen tijdig te boeken. Bijzonder is dat de parfums en gezichtscrèmes in de spa verkocht worden en niet in de boutique zoals op de meeste schepen.

Boutique, Europa 2

’s Avonds dineren we in de “Weltmeere”. Het fijne van de specialiteitenrestaurants is dat het kleine porties zijn met veel oog voor detail met bijzondere smaakcombinaties. Hierna gaan we naar de show, een frisse jonge show met veel dans en acrobatiek. We sluiten de avond af in de “Sansibar” met de muziek van een hele goede DJ, terwijl we genieten van de verlichte Amsterdamse skyline tijdens ons middernachtelijk vertrek uit de haven.

Wil je ook eens cruisen met de Europa 2? Klik hier voor het aanbod.