Cruise met de Europa 2 van Hapag Lloyd, dag 3 en 4

Collega’s Nienke Kleefsta van de afdeling Cruise Deluxe, en Product Manager Pauline Mak mochten mee met het meest luxe cruiseschip de “Europa 2” van Hapag-Lloyd Cruises. Lees hieronder hun belevenissen van de laatste twee dagen.

Dag 3: Cruisedag op zee

We worden gewekt door een lekker zonnetje, en maken hier gebruik van om lekker op het balkon langzaam wakker te worden onder het genot van een Nespresso.

De balkon van de verandasuite, Europa 2

Vanmorgen staat er een presentatie over Hapag-Lloyd Cruises op het programma. Niet alleen hebben ze twee luxe vijfsterrenhotel plus schepen, maar ook twee expeditieschepen die de meest fantastische routes varen. Men kan per zodiac de meest fantastische flora en fauna ontdekken onder leiding van de expeditieleiders. We hebben weer heel wat om op onze wish-list te zetten. Vervolgens krijgen we een rondleiding op de brug door de kapitein. Hij vertelt ons dat onze aankomst vanavond in Hamburg heel bijzonder wordt, aangezien het de eerste keer is na de inauguratie vorig jaar dat het schip terugkomt in haar thuishaven.

Het is nog steeds zonnig, dus een mooie gelegenheid om van de jacuzzi op het zonnedek gebruik te maken terwijl we over rivier de Elbe varen en van het voorbij trekkende landschap genieten.

Het zwembad, Europa 2

In de late namiddag onder het genot van een glaasje champagne varen we Hamburg binnen. De kapitein is duidelijk opgewonden want hij luidt enthousiast de scheepshoorn en we worden begroet door mensen die met lakens uit de ramen naar ons wuiven, en op en neer springen. De hele bemanning staat op het dek te wuiven naar familie en vrienden die op de kade staan te wachten, een kippenvelmomentje. Ons laatste diner is in het Franse restaurant “Tarragon”, een geweldig restaurant. Het voelt net of we in een ouderwetse Franse keuken zitten waar we de meest bijzondere gerechtjes geserveerd krijgen in combinatie met goede Franse wijn.

De brug, Europa 2

Dag 4: Hamburg

Vanmorgen moeten we helaas ontschepen. Nog een keertje genieten van het heerlijke ontbijt op het dek, maar daarna wacht onze transfer dan echt om ons naar Hamburg Hauptbahnhof te brengen. Bij aankomst heeft de rederij geregeld dat de koffers in bewaring worden genomen, zodat wij nog even de stad in kunnen voordat onze trein 2 uur later richting Nederland vertrekt.

Nienke op het zonneterras, Europa 2

Heb je na het lezen van dit reisverhaal zin gekregen om een cruise te maken met de Europa 2 van Hapag-Lloyd Cruises, klik hier voor de cruises.