Bezoek cruiseschip Costa neoRomantica

Marketing stagiaire Simonette is samen met haar moeder en zus naar een scheepsbezoek van de Costa neoRomantica geweest. Lees hieronder hoe ze dit scheepsbezoek hebben ervaren.

Afgelopen vrijdag de 13e was het zover: het scheepsbezoek aan de Costa neoRomantica. Dit was mijn tweede scheepsbezoek, maar mijn moeder en zus zagen voor het eerst een cruiseschip. Vanuit de trein zagen we de Costa neoRomantica al opdoemen vanachter de gebouwen. Bij de Passenger Terminal in Amsterdam werden we ontvangen door Cruise Travel. Na de paspoortcontrole mochten we samen met ongeveer 150 mensen aan boord. Per groepje kreeg je een route over het schip die je zelfstandig mocht lopen. Er waren twee verschillende routes, dus je liep elkaar niet in de weg.

Costa neoRomantica
Costa neoRomantica

We kwamen aan boord op dek 5 waar zich ook de Receptie bevindt. Met de lift gingen we naar dek 14 om de eerste hut te bekijken. Handig is dat je aan de hand van je hutnummer kunt zien op welk dek deze ligt. Zo bekeken we hut 1421, een Samsara hut met balkon. Als je in een Samsara hut verblijft, zit je dichtbij de Samsara Spa en mag je zonder bijbetaling gebruik maken van het specialiteitenrestaurant Samsara, waar alles is toegespitst op wellness en gezond eten met gebruik van natuurlijke ingrediënten. In de Samsara Spa zijn diverse sauna’s en kun je je lekker laten verwennen met beautybehandelingen of massages. In de fitnessruimte kun je je uitleven op de loopbanden of ontspannen tijdens een lesje yoga. En dat alles met een prachtig uitzicht op zee.

Andere hutten die we bezochten waren een suite met balkon, een buitenhut en een binnenhut. De hutten zijn standaard ingericht voor twee personen, maar sommige hutten zijn ook geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen door de bovenbedden uit te klappen. Zo kun je gezellig met zijn allen in één hut verblijven. De hutten die we bezochten waren duidelijk aangeven met een kleine rode loper en een bordje met ‘show cabin’.

Costa neoRomantica, buitenhut met balkon
Samsara buitenhut met balkon

Via de Biblioteca & Internet Point liepen we naar het buitendek. Bij de bibliotheek kun je gratis boeken huren en tegen betaling internetten. Buiten aangekomen op het zonnedek zagen we het eerste zwembad (Lido Saint-Tropez) met ligbedden. Op het achterschip ligt het tweede zwembad (Lido Montecarlo). Bij de zwembaden is een bar waar je een lekker drankje kunt bestellen en ook  snackcounters (Grill Capri en Pizzeria Capri) zijn niet ver weg. We zagen het al voor ons: heerlijk relaxen op een ligbed met een kleurige cocktail en een stuk pizza. Jammer genoeg hadden wij daar geen tijd voor, maar wat je tijdens een ‘echte’ cruise wel  kunt doen. Omdat alle dekken Europese plaatsnamen hebben, voelde het alsof we een minicruise maakten. Dat maakte alles goed, want we waren steeds weer in een andere stad, van Amsterdam tot Kopenhagen, van Madrid tot Verona, Wenen en Monte Carlo.

Costa neoRomantica Lido Saint-Tropez
Lido Saint-Tropez

Op dek 10 bevindt zich de Squok Club voor kinderen. Costa Cruises organiseert aan boord van haar schepen allerlei activiteiten voor kinderen, die gericht zijn op de verschillende  leeftijdsgroepen. Zo heb je de Mini Club (3-6 jaar), Maxi Club (7-11 jaar), Teen Junior Club (12-14 jaar) en de Teen Club (15-17 jaar). Op de schepen van de neoCollectie, zoals de Costa neoRomantica,  worden er overigens minder activiteiten voor kinderen georganiseerd dan op de overige Costa schepen. Dit vanwege het “Slow Cruising concept” waarover later meer.

De Costa neoRomantica heeft meerdere restaurants, zoals Ristorante Giardino, het buffetrestaurant voor ontbijt, lunch en diner, Ristorante Club neoRomantica en Ristorante Samsara, specialiteitenrestaurants met bijbetaling en à la carte Ristorante Botticelli.

Galleria Via Condotti is de winkelgalerij met diverse winkeltjes waar je parfums, cosmetica en kleding kunt kopen. (De winkeltjes zijn alleen geopend als het schip buiten de territoriale wateren is). In het casino kun je je  geluk beproeven aan roulettetafels en gokautomaten.

Shows en ander entertainment zoals cabaret, muziek, zang en dans zijn te zien in de twee showlounges. Tijdens het scheepsbezoek hebben wij een voorproefje van het entertainment mogen ervaren. Een zangeres zong een medley van Italiaanse hits en er was een dansact die bestond uit tapdansen en ballet. Het was bijzonder om dit mee te maken, want zo krijg je een goed idee wat je tijdens een cruise kunt verwachten.

Costa neoRomantica, Cabaret Vienna
Cabaret Vienna

Bij de afsluitende presentatie door Cruise Travel werd verteld dat de Costa neoRomantica samen met de Costa neoRiviera en de Costa neoClassica (vanaf eind 2014) tot de neoCollectie behoren. Bij de neoCollectie is het concept ‘Slow Cruising’ van toepassing. De schepen zijn kleiner en kunnen daardoor andere en meer bijzondere havens aandoen. Omdat de ligtijden in de havens langer zijn,  heb je meer tijd om de bestemmingen en bezienswaardigheden te ontdekken.

Simonette met haar zus en moeder
Simonette met haar zus en moeder

Na de presentatie kwam er helaas alweer een einde aan ons scheepsbezoek. Het was een superleuke dag en een aanrader voor diegenen die het cruiseconcept willen leren kennen. Je krijgt op die manier een goede indruk van een cruiseschip en wat je allemaal kunt doen (of laten) aan boord. Wij voelden ons meteen thuis op de Costa neoRomantica en wie weet gaan we zelf een keer zo’n heerlijke cruise maken!

Simonette, Marketing stagiaire Cruise Travel

Wil je zelf ook een cruiseschip bezoeken? Kijk dan op www.cruisedagen.nl. Mocht je een cruise willen maken met de Costa neoRomantica, klik dan hier voor alle cruises.