Reisverslag groepsreis Japan – Dag 1 en 2 – Tokyo

De Japan-groepsreis van Cruise Travel is begonnen. Gedurende de komende 19 dagen zijn de  reizigers op weg door en om Japan. De reis bestaat uit een landtour van 8 dagen, gevolgd door een cruise van 9 dagen. De begeleiding namens Cruisetravel is in handen van Paula Volkert en Hennie Opdam. De landtour wordt uitgevoerd met 2 bussen. Paula is aanwezig op de ‘tegen de klok in’-ronde en Hennie dezelfde route met de klok mee. Uiteindelijk ontmoeten we elkaar weer bij het inschepen op de Diamond Princess op 18 september. Wij zullen zoveel mogelijk dagelijks verslag doen van deze bijzondere Japan-reis. Iedereen heeft er met spanning naar uit gekeken. We zullen vele Japanse highlights aandoen.

De vlucht

Een aantal deelnemers had al met elkaar kennisgemaakt op de presentatiedag, zodat er her en der op Schiphol al wat gesprekken waren. Vanaf 13:30 uur begon het boarden, dan 20 minuutjes wachten op bagage van een connecting flight, 20 minuutjes taxiën (u kent dat wel) en dan vlogen we vanaf 15:20 uur in 11 1/2 uur naar Tokyo. Gezagvoerder van Leeuwen deelde direct al mee dat we in een noordelijke richting zullen vliegen en over het noordelijkste puntje van Siberië, waarna weer omlaag naar Japan.

Ieder heeft zo zijn eigen manier om “de vliegtijd door te komen”. Wel leuk om te zien. De één leest, de ander slaapt, er wordt film gekeken en weer anderen praten, etc.  En allemaal in de hoop zo weinig mogelijk last te hebben van de jetlag. Om 09:12 uur Japanse tijd, met 42 minuten vertraging, landen we op Narita-airport.

Aankomst in Tokyo

Na de douane verplichtingen en het ophalen van de koffers, worden we opgevangen door onze gids Celeste Chai en onze chauffeur Tanaka-san en stappen we in de bus voor de 60-90 minuten durende rit naar Tokyo-centrum, waarna  we een rondtoer maken door Tokyo, als snelle, korte kennismaking met deze enorme stad. Het aantal inwoners van de 23 wijken van Tokyo-stad is 8,7 miljoen, van de metropool Tokyo 13,3 miljoen en van de conglomeratie ‘Groot-Tokyo’ zo’n 32-36 miljoen. Zowaar enorm! Ook enorm zijn de verschillen, want naast hele grote hoge gebouwen, staat gewoon een honderden jaren oud, klein tempeltje of pagode. Helaas is er door de enorme aardbeving van 1923 en  de bombardementen in WO-II niet zo veel over van de oude(re) gebouwen in Tokyo, maar dat wordt wel goedgemaakt als we in Kyoto zijn.

Welkom in Japan

Onze kennismakingstour speelt zich af rond en ten noorden van het centrum. Nù rijden we als eerste naar en langs het –herbouwde- Keizerlijk Paleis, gesitueerd in het centrum. Het paleis is alleen op 2 januari (als Nieuwjaarsgroet) en op 23 december ( verjaardag van de keizer) geopend.  Na het parkeren van de bus lopen we naar de zeer fotogenieke Nijubashi-Brug. Het weer werkt niet echt mee, want flink druilerig. Deze bijzondere brug, u weet wel, die met die twee mooie bogen, is één van de toegangen naar het paleis. Van de paleisgronden is het oostelijke park wel altijd voor publiek geopend en zeer geliefd gedurende zowel de kersenbloesemtijd in eind maart/begin april, als in de herfstkleuren in november/december. Dus nog een keertje terug komen.

Bezoek aan Asakusa Kannon

Na dit bezoek rijden we richting het noordoosten voor het bezoek aan de Asakusa Kannon Tempel. Vóór de ingang van deze imposante tempel hangt de grootste papieren lampion/lantaarn van Japan.  Volgens de legende vonden vissers in de nabij gelegen Sumida-rivier eeuwen geleden een gouden beeldje, waarna deze tempel als eerbetoon gebouwd is. En een waar eerbetoon, want het is een groot complex. Vóór de tempel liggen ook nog 2 hele leuke winkelstraatjes. Onder ander de Nakamise-dori is heel  feeëriek en je kunt er vele typisch Japanse snuisterijen kopen, zoals waaiers, poppen, yukata’s,  en ook allerlei lekkere hapjes, waarbij vooral gebruik gemaakt is van rijst en zoete bonenwrongel.

Na afloop rijden via de nieuwe televisietoren, Tokyo Sky Tree, (alleen even een foto stop) 634 meter hoog, met twee observatieplatforms van 360 graden  op 350 en 450 meter hoogte naar het Tokyo Dome Hotel, geweldig, luxueus,  43 verdiepingen, om in te checken, even rusten en op te frissen. Zo,..gereed voor de rit naar Ginza en het Yakiniku-diner! En daarna lekker slapen, ’t was een lange dag.

4 thoughts on “Reisverslag groepsreis Japan – Dag 1 en 2 – Tokyo”

 1. Hai, leuk om de reis op deze manier te volgen! Zal ongetwijfeld erg vermoeiend zijn geweest zo’n eerste dag… Veel succes en plezier met elkaar,
  Groetjes Githe

 2. Het ziet er heel veel beloven uit.
  van uit het thuis front is het mee genieten, succes.
  Ik kijk uit naar het volgende verslag.

 3. Ik heb de meest verschrikkelijke verhalen over de reis tot nu toe gehoord. Vooral over het eten: drillerig vlees in bouillon e.a. Meerdere mensen gaan elders eten dan in het georganiseerde restaurant.
  De reisleider luistert niet geeft geen gehoor aan klachten. Ik ben blij dat we dit niet geboekt hebben! We zijn dit niet gewend van Cruisetravel.

  1. We hebben inderdaad begrepen dat helaas een paar reizigers niet tevreden zijn over het eten. Tijdens deze groepsreis naar Japan bieden we de mogelijkheid om kennis te maken met de Japanse keuken. Voor diegenen die hier geen behoefte aan hebben, wordt regelmatig voor Westerse alternatieven gezorgd. Als er klachten over deze reis zijn, horen wij dat graag van de betrokkenen zelf. Zodat wij hier actie op kunnen ondernemen.

Comments are closed.