Reisverslag groepsreis Japan – Dag 3 – Kamakura

Gedurende 19 dagen zijn de  reizigers op weg door en om Japan. De reis bestaat uit een landtour van 8 dagen, gevolgd door een cruise van 9 dagen op de Diamond Princess.

Begin van de dag

Na om half zeven te hebben genoten van het heerlijke ontbijt met vele Westerse en Japanse keuzes zijn we om acht uur op weg naar Kamakura. Daar bevindt zich de Grote Buddha en de Tsurugaoka Hachimangu Shrine.

In de bus heb ik nog even gevraagd of het gegrilde vlees van het yakiniku-diner gisterenavond goed gevallen was, hetgeen inderdaad zo was. Eén van mijn gasten is slager en vond het er prima uit zien. Het weer zit deze dag erg mee. Een schitterende zonnige dag met zo’n 25 tot 27 graden, met aan het einde een paar wolken en druppels.

Eerst rijden we naar de beroemde Tsurugaoka Hachimangu Shrine. Vanaf de kust door de stad, onder vele Torii’s door naar het grote complex. De schrijn is tussen 1063 en 1180 gebouwd door Minamoto Yoritomode, de eerste shogun van de Kamakura regio. Het serene gevoel van de mooie houten tempels en tuinen begint hier al te komen. Dat wordt waarschijnlijk nog sterker als we morgen naar Kyoto gaan.

 

De Grote Buddha

Vandaag hebben we ook de Grote Buddha (13,3 meter hoog en compleet van brons) bezocht. Gelukkig was het niet zo heel erg druk, dat is wel eens anders, er zijn vooral veel Japanse toeristen. Zo’n 95% van de Japanners gaat namelijk in eigen land op vakantie. Voor veel Japanners is meer dan 4 dagen al een lange vakantie. Om redenen van “korte vakantie, dicht bij huis” kan het dus vaak erg druk zijn op toeristische trekpleisters. De Grote Buddha staat op een kleine verhoging en is gesitueerd op de helling van een berg. Het uitzicht vanaf de boven gelegen hellingen, de kust en de Sagami-Baai is zeker fraai te noemen. Na flink wat wandelen, heeft iedereen wel trek gekregen.

 

Noodles & Shabu Shabu

Voor onze heerlijke Japanse lunch blijven we in Kamakura. Vervolgens brengen een bezoek aan het Noodle Museum in Minato Mirai 21 (haven van de 21e eeuw) waar we onze eigen noodles kunnen maken. En meenemen naar huis? In deze omgeving kunnen we ook nog even shoppen en rondwandelen in Chinatown in Yokohama, waarna het alweer diner-time is. Deze keer staat Shabu Shabu op het menu. Shabu Shabu, een pan kokend water, waarin wat kruiden en veel groenten gedaan wordt, waarna men de stukjes vlees er in kan doen en indien gaar, met groente en al eten. Al met al weer een intensieve dag. De reizigers hebben genoten van de vele indrukken.