Reisverslag groepsreis Japan – Dag 7 – Fuji-san

Gedurende 19 dagen zijn de  deelnemers aan onze groepsreis Japan op weg door en om Japan. De reis bestaat uit een landtour van 8 dagen, gevolgd door een cruise van 9 dagen op de Diamond Princess. De reisbegeleiders doen verslag van hun belevenissen tijdens de reis.

Vertrek uit Takayama

Na de leuke dag in en rond Takayama en weer een goede nachtrust en ontbijt,vervolgen we om kwart over acht onze weg. Vandaag moeten we zo’n vier uur rijden. Eerst een goeie tweeënhalf uur naar Matsumoto, waar we het beroemde kasteel gaan bezoeken. Eén van de mooiste, originele  Japanse kastelen. In plaats van op een heuvel, zoals de meeste kastelen, is deze gebouwd op een vlakte. Maar wel omringd door water met steile, nauwelijks te beklimmen wanden, om de vijand tegen te houden.

Matsumoto kasteel

Het geheel houten interieur geeft een authentieke ervaring. Vanaf de zesde etage, eerst veel steile trappen op, is er een magnifiek uitzicht over de omgeving. Geen wonder dat deze plek een geliefd uitzichtpunt is rond april, wanneer de kersenbloesem bloeit.

Matsumoto kasteel

Lake Suwa

Na de lunch onderweg (een SOBA-lunch, van boekweitmeel uit de regio, alweer een authentieke ervaring) rijden we verder naar Lake Suwa voor een foto- en toiletstop. Lake Suwa is een bijna rechthoekig meer van plusminus vijf bij drie kilometer en ligt op 759 meter hoogte. Het meer bevat een onderaardse geiser en uiteraard is dit weer een reden voor het vereren van de Goden en Draken uit het meer door de vroegere bewoners

Fuji-san

Hierna rijden we weer een paar uurtjes richting de Fuji-san, die we onderweg al zien. Iedereen is blij dat het redelijk helder, mooi weer is. En al onze wensen gedurende de tempel- en schrijnbezoeken hebben geholpen, want na zo’n 20 minuten zijn de weinige wolken helemaal verdwenen, zodat we een werkelijk schitterend gezicht hebben op Fuji-san. Dit is uniek, want de Japanners zeggen dat de Fuji een vrouw is, die heel verlegen is en zich slechts heel weinig laat zien. Zo, de hoogtepunten van vandaag zitten er weer op, dus op weg naar hotel Jiragon no Fuji no Yakata (Landhuis van Fuji), opnieuw een mooi “Onsen-hotel”.  En opnieuw kunnen we genieten van het buffet in het hotel, Jaoans en Westers. Het was een mooie indrukwekkende dag.

Fuji-san