Reisverslag groepsreis Japan – Dag 8 – Yokohama

Gedurende 19 dagen zijn de  deelnemers aan onze groepsreis Japan op weg door en om Japan. De reis bestaat uit een landtour van 8 dagen, gevolgd door een cruise van 9 dagen op de Diamond Princess. De reisbegeleiders doen verslag van hun belevenissen tijdens de reis.

Aardbeving

Oh ja.. door alle bijzondere ervaringen ben ik gisteren vergeten om te vermelden dat tijdens de lunch een aardbeving was. De gids zocht het even op en inderdaad. Zo’n 40 km boven Tokyo, 200 km bij Matsumoto vandaan, was het episch centrum. De kracht was 5,6 op de schaal van Richter. Zonder dat mijn groep er hinder van ondervonden heeft gingen we weer op weg. Ook in de omgeving van de schok was volgens het nieuws geen noemenswaardige schade en waren er geen gewonden.

Oshino

Terug naar Tokyo

Wat vliegt de tijd! Vandaag op weg terug naar Tokyo, onze startplaats, en dan Yokohama (waar de cruise morgen gaat beginnen). We bezoeken na een uurtje rijden het plaatsje Oshino voor een bezoek aan de acht (hakkai) vijvers. Dit zijn de restanten van een eeuwen geleden uitgedroogd meer waarvan de vijvers gevoed worden uit smeltende sneeuw van de Mount Fuji en gefilterd door poreuze lagen van de berg. Het heldere ijskoude water kan ook gedronken worden, direct uit één van de vijvers. De vijvers zijn best wel diep met interessante zoetwaterplanten en grote vissen waardoor het lijkt of je een aquarium bezoekt. Hier wandelen we een uurtje rond langs diverse toeristische eetstalletjes, winkeltjes en kraampjes voor ingemaakte groenten.

Na deze fotogenieke omgeving gaan we lunchen met een Porc Tobanyaki Set Lunch. Weer lekker smikkelen van regionaal varkensvlees. Het restaurant ligt naast de ‘cruise-terminal’. Na de lunch lopen we naar het Ashimeer, Ashi Ko, waar we een cruise over het meer maken en varen we onder andere langs een zeer schilderachtig gelegen grote Torii. De vermiljoenrood geverfde toegangspoort voor een Shinto-Schrijn, ligt verscholen in het groen.

Oshino lake

Zwarte eieren

Als we uit het cruiseschip (in de vorm van een piratenschip) stappen, gaan we eerst met een kabelbaan naar boven in de omgeving van Owakudani. Het is een gebied met een actieve vulkaan waar zwavelputten, hete bronnen en hete stromen zijn. Na even rondgewandeld te hebben worden er hardgekookte zwarte eieren te koop aangeboden. De schaal wordt zwart van het zwavelhoudende water waarin ze gedompeld en gekookt worden. Eén ei verlengt je leven met zeven jaar. Een paar jaar geleden had ik er al een handje vol op, en nu ga ik er weer voor eentje. Moet goed gaan! Het is een bijzonder gezicht om rondom je heen in de bergen stomende hete bronnen te zien en horen sissen. Om kwart voor vier zit het er weer op en rijden we in een kleine twee uur naar Yokohama. Alvorens we in het hotel inchecken gaan we dineren in een Chinees restaurant. Het leuke is dat we samen met de andere groep gaan eten. Het was wel merkbaar dat de restaurantcrew niet gewend is dat er zo’n grote groep klanten tegelijk komt, want het was een beetje chaotisch. Dan gaan we terug voor de laatste nacht in een hotel, het Shin-Yokohama Prince Hotel. Allemaal op de 22e verdieping. Nog even afscheid nemen van chauffeur Opana san en gids Celeste Chai en het hotel in. Morgen begint de cruise.

One thought on “Reisverslag groepsreis Japan – Dag 8 – Yokohama”

Comments are closed.