Reisverslag groepsreis Japan – De cruise – Kanazawa en Maizuru

Het cruise gedeelte van de Japanreis is inmiddels begonnen. Gedurende 9 dagen verblijven de deelnemers op de Diamond Princess. De reisbegeleiders doen verslag van de bestemmingen die ze bezoeken.

Kanazawa

Hier hebben diverse medereizigers een geweldige Alpine Tour gemaakt. Opnieuw schitterend weer , hoog in de bergen waar zelfs boven nog sneeuw lag. Zeer indrukwekkend allemaal en ook nog heel groen, waarbij rond de toppen de herfstkleuren al komen.

Ook in Kanazawa-stad ben ik verschillende medereizigers tegengekomen. Het oorspronkelijke plan om met zo’n 6 mensen op de fiets de stad en bezienswaardigheden langs te gaan, ging niet door. Enkele gasten zagen tegen de kleine fietsjes op. Maar omdat het in mijn plan zat heb ik het toch gewaagd. Moeilijk trappen maar het werkte goed. Eerst naar de beroemde Kenrokuen Tuin, één van de drie meest mooiste in Japan. Er zijn geen woorden voor hoe mooi deze tuin is. Daarna het Kanazawa Kasteel, omringd door ook een mooie tuin. Dan op weg naar het Geisha- en Samuraidistrict. Hier kwam ik nog enkele medereizigers tegen. Er is zelfs een Geisha gezien die, heel uitzonderlijk , stopte om een woordje te wisselen. Helaas was ik daar zelf niet bij, maar ja, je kunt niet alles hebben. Daarna nog rondgefietst in de stad en her en der lekker koffie gedronken. Het bezoek aan de Omi-Cho-Markt was wel weer een belevenis. Alle vreemde geuren doen je echt beseffen dat dit een heel bijzonder land is.

De Diamond Princess vertrok weer op tijd en we werden op de kade getrakteerd op een mooie show met Japanse muziek, dans en enorme vaandels waarmee gezwaaid werd. Met recht een mooie afscheidsceremonie.

Japans meertje

Maizuru

De tweede haven op onze cruisereis is de toegangshaven tot Kyoto. Uiteraard zijn er excursies naar Kyoto, dat op zo’n 90 km afstand ligt.

De gratis shuttle brengt de cruisegasten naar station Nishi (west) Maizuru, van waar diverse wandelingen gemaakt kunnen worden. In het station zit ook de toeristeninformatie en werd men geattendeerd op de Japanse Cultuur Hal. Hier kon men genieten van Koto muziek (koto is een snaarinstrument), een Kimono-show, Japanse hand- en voetmassage, lekkere viscakejes, OBI-omslagdoeken opbinden ( u weet wel , die mooie band om de kimono) , Japans papiervouwen en bloemschikken. En dat alles door lieftallige Japanse dames.

Eén van de wandelingen voerde vanaf het station naar de Enryuji-tempel, de Asasiro Janja Schrijn en de Keirin-ji tempel. Allen gesticht vóór het jaar 700 (in de Nara-periode, dus vóór Kyoto hoofdstad werd rond 780) en in eigendom van diverse Zen-sekten, waaronder de Rinzai- en Jodo-sekte. Zoals vele, zo niet alle, tempels zijn deze ook weer schitterend gelegen in de heuvels of bergen. Uiteraard overal het handenwassen-ritueel en een kleine donatie om de goden en de monniken tevreden te stellen. Tenslotte kon men de ruïne van het Kasteel van de Tanabe-clan bekijken. Al met al een leuk rondje met opnieuw gunstig gestemde weergoden die voor zo’n 25 tot 28 graden zorgden.

Reisbegeleider & Japanse dames

One thought on “Reisverslag groepsreis Japan – De cruise – Kanazawa en Maizuru”

Comments are closed.