Reisverslag groepsreis Japan – De cruise – Sakaiminato

Het cruise gedeelte van de Japanreis is inmiddels begonnen. Gedurende 9 dagen verblijven de deelnemers op de Diamond Princess. De reisbegeleiders doen verslag van de bestemmingen die ze bezoeken.

Sakaiminato, de haven van Sakai

Heel fijn dat ook hier weer gratis Wi-Fi is rond de cruise-terminal en de aanlegplaats. Dit is toch een functionaliteit die overal aanwezig zou moeten zijn. Ook de gratis shuttle naar het station is een groot gemak.

Vanaf het station zijn er overigens nog meer gratis shuttles naar bezienswaardigheden, zoals de schitterende Yuushien-tuin. In deze tuin bloeit op een apart veld de Japanse pioen. Gedurende het seizoen bloeien er ook azalea’s, camelia’s, waterlelies , rododendrons en vele andere bloemen. De inrichting van deze Japanse tuin bevat alle elementen waar zij zo beroemd om zijn. En bijna geheel omgeven door ‘geleend landschap’ rond de tuin, waardoor het geheel een uitgebreide natuurlijke omgeving wordt. Met watervallen, lava-rotspartijen, stroompjes, vijvers, veel mos en bonsai-bomen.

Japan Sakaiminato tuin

Ook vanaf het schip zijn weer vele excursies te maken, waaronder naar het Matsue-kasteel. Diverse medereizigers hebben hiervoor geboekt.

Sakaiminato is de stad van Shigeru Mizuki, de beroemde manga-artiest. De stad staat vol met beelden van yokai, de monsterfiguren van Mizuki. Bezienswaardigheden in deze stad zijn verder de Yume Minato Toren, zo’n 45 m hoog met een mooi uitzicht over de regio. De vismarkt, ook al zo schoon en heerlijk proeven van veel gedroogde st. jakobsschelpen, inktvis en platvis. Naderhand wandelen in Mizuki-straat, leuk, gezellig, winkeltjes en weer veel beelden.

Japan Sakaiminato beelden

De reacties van de gasten die rond het station in de diverse winkelstraten zijn geweest, waren over het algemeen erg positief. Zeer vriendelijke en behulpzame mensen is de winkels. Maar ook op straat, want zodra je een plattegrond uit de tas haalt, komt wel iemand helpen. En overal waar je komt : zo schoon! Geen vuiltje of papiertje op straat. Als de Japanner een verpakking open maakt, neemt men het papier/afval mee naar huis. Nergens graffiti, een genot om te zien. Het is een zeer hygiënisch volk, hetgeen ook aan de toiletten in vele hotels te ondervinden is. Dat lijken wel computers, met gewenst geluid van muziek of stromend water tijdens het bezoek.