Reisverslag groepsreis Japan – De cruise – Busan

Het cruise gedeelte van de Japanreis is inmiddels begonnen. Gedurende 9 dagen verblijven de deelnemers op de Diamond Princess. De reisbegeleiders doen verslag van de bestemmingen die ze bezoeken.

Zuid-Korea Busan

Welkom in Busan, Zuid-Korea, waar we om zeven uur ’s ochtends in de regen aanleggen. Deze enorm uitgestrekte stad met 3,6 miljoen inwoners ligt geheel in de vele valleien ingeklemd tussen de bergen. Met veel brede en hoge wegen, erg druk verkeer en veel minder gedisciplineerd dan Japan.

Busan vismarkt

Het drop-off punt van de shuttle lag op 20 minuten rijden, vlakbij de Ja-Gal-Ch’i vismarkt, één van de grootste van Azië en een aanrader. Ook de Gukje International Market en kilometers kleine, smalle straatjes met winkeltjes en eettentjes waren dichtbij. De metro, gelegen op loopafstand van de aanlegplaats, was makkelijk te vinden. Dus ook voor diegenen die op eigen gelegenheid de stad wilden ontdekken erg makkelijk en met voldoende keus.

De excursie-gangers hebben onder andere mooie tempels bezocht. Ook zagen ze een schitterende show en kregen een heerlijke lunch.

Er is dus weer volop genoten ondanks het weer!