INDIVIDUELE REIS INDISCHE OCEAAN EN ZUID-AFRIKA

30 DAGEN – VERTREK OP 14 OKTOBER 2018 – MSC MUSICA****

Uw reis begint aan boord van de MSC Musica. De cruise begint in Venetië en vanuit daar vaart u via Kreta door het Suezkanaal richting Israël en Jordanië. Na zeven cruisedagen op zee arriveert u op de romantische Seychellen. Vervolgens vaart u zuidwaarts naar het tropische Mauritius en Réunion. Via de lange kustlijn van Zuid-Afrika die grotendeels bestaat uit witte zandstranden komt u aan in Durban. De eindbestemming van uw cruise. De reis eindigt hier echter nog niet, want er staat u nog een prachtige reis door het zuidelijke deel van Zuid-Afrika te wachten. Bezoek de natuurreservaten en wildparken met duizenden verschillende plantensoorten en veel wilde diersoorten zoals de olifant, leeuw, buffel, luipaard en de neushoorn. Een unieke ervaring om tijdens een 30-daagse reis wel 8 verschillende landen aan te doen!

Drukwerk
PRIJZEN
Huttype 2-persoonshut
 Binnenhut Bella  Vol
 Binnenhut Fantastica  € 3.499 p.p.
 Buitenhut Bella  € 3.799 p.p.
 Buitenhut Fantastica  € 3.999 p.p.
 Balkonhut Bella  Vol
 Balkonhut Fantastica  € 4.699 p.p.

De genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.

WAT IS INBEGREPEN?

Vluchten inclusief bagage en alle transfers
25 dagen cruise (volpension)
Havengelden
Tijdens de cruise: drankenpakket tijdens lunch en diner
Tijdens de cruise: 3 georganiseerde excursies
5 dagen landprogramma Zuid-Afrika incl. 3 game drives en boottocht (logies/ontbijt, 3x diner)
 5 dagen autohuur incl. navigatie
 ANWB wereldreisgids Zuid-Afrika

 Niet genoemde maaltijden tijdens het landprogramma
 Optionele excursies en toegangsgelden tijdens het landprogramma
 Tijdens de cruise: alle overige dranken
 Tijdens de cruise: servicetoeslag van 15% op dranken
 Tijdens de cruise: fooien van €10,- p.p.p.n.
 Tijdens de cruise: optionele excursies en toeslag specialiteitenrestaurants
 Reserveringskosten van € 29 per boeking
 Bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking, reis- en annuleringsverzekering, visa

Mauritius_shutterstock_166315919

Mauritius: een bounty eiland

Mauritius is een tropisch eiland met hagelwitte stranden, een azuurblauwe zee en een prachtige onderwaterwereld met koraalriffen. Bezoek in de hoofdstad Port Louis vooral de beroemde overdekte markt, een uniek spektakel, zoals de kruidenman die alle kwalen geneest!

afrika1

Suezkanaal: niet zomaar een dag op zee

Het Suezkanaal is 163 km lang en werd in 1869 in gebruik genomen. U vaart het Kanaal binnen bij Port Said aan de Middellandse Zee en verlaat het bij Suez aan de Rode Zee. In tegenstelling tot het Panamakanaal heeft het geen sluizen, omdat er geen hoogteverschil overwonnen hoeft te worden.

shutterstock_110708582

Game drives: op zoek naar the Big Five

Tijdens een game drive gaat u onder leiding van een professionele chauffeur/gids of ranger op zoek naar het wild. De rangers zijn zeer goed getraind in het spotten van de wilde dieren en kunnen u er alles over vertellen. Gedurende de game drives kunt u zelfs de Big Five tegenkomen!

Dag tot dag programma

14 oktober 2018: Amsterdam - Venetië

U vliegt in de ochtend van Amsterdam naar Venetië. De transfer brengt u naar de haven voor inscheping aan boord van de MSC Musica. Het schipt vertrekt om 17.00 uur.

15 oktober 2018: Brindisi, Italië

Aankomst 13.00 uur – vertrek 19.00 uur

Brindisi, havenstad en zetel van een aartsbisschop, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad telt ongeveer 100.000 inwoners. Het is gelegen aan een diepe inham van de oostkust van de provincie Apulië (Puglia). Door de ligging aan de Adriatische Zee heeft het al sinds de oudheid een belangrijk aandeel in de handel met het oosten. Nu is het, behalve een handelshaven, ook een veerhaven met lijnen naar Corfu, Igoumenitsa en Patras.

De naam Brindisi is afkomstig van het Messapische ‘Brunda’, dat ‘de kop van een hert’ betekent. Het dankt deze naam aan de vorm van de haven. De veilige, beschutte binnenhaven van Brindisi is namelijk hoefijzervormig. Het heeft twee armen: in het westen de Seno di Ponente (600 m lang) met grote scheepswerven en een strandbad, en in het oosten de Seno di Levante (450 m lang) waar zelfs grote schepen aan de kade kunnen aanleggen. Een kanaal – het Canale Pigonati – van 525 m lengte verbindt de twee armen met de buitenhaven. Voor die haven ligt het eiland Sant’ Andrea, met daarop een fort, gebouwd door Ferdinand I van Aragon (1481) tegen Turkse aanvallers.

16 oktober 2018: Cruisedag op zee

U heeft ruim de tijd om te genieten van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft.

17 oktober 2018: Heraklion (Kreta), Griekenland

Aankomst 08.00 uur – vertrek 18.00 uur

Heraklion is de hoofdstad van het grootste eiland van Griekenland: Kreta. De stad ligt centraal aan de noordkust van het eiland. In de haven leggen zowel vissersbootjes als luxe zeiljachten aan en de stad heeft lawaaierige straten, maar ook pleintjes met fonteinen en gezellige terrassen.

Heraklion is een mooie plek om – letterlijk en figuurlijk – te proeven van de Griekse cultuur. De stad heeft een oud fort, een gezellige haven en drukbezochte terrassen en markten. De stadsmuren en stadspoorten om de oude stad van Heraklion zijn goed bewaard gebleven.

18 en 19 oktober 2018: Doorvaren Suezkanaal

Het Suezkanaal is 161 km lang, 12 m diep en 70 tot 125 m breed en loopt van de stad Suez naar Port Saïd aan de Middellandse Zee. Omstreeks 500 v. C. kwam de eerste verbinding tussen de Rode en de Middellandse Zee tot stand. In de loop der eeuwen verzandde deze waterweg, maar na de verovering van Egypte door de Arabieren werd hij weer bevaarbaar gemaakt. In 767 werd deze verbinding definitief vernield met het doel Medina uit te hongeren, dat voor zijn graanaanvoer op dit kanaal was aangewezen. Deze stad was namelijk in opstand gekomen tegen Abu Djafar el-Mansour. Pas in de 19de eeuw werd het Suez Kanaal opnieuw gegraven, en op 17 november 1869 vond de plechtige opening plaatst. Na de oorlog van 1967 bleef de waterweg gesloten, om pas in 1975 opnieuw te worden geopend. De steden aan het kanaal zijn voor toeristen minder interessant, veel gebouwen zijn als gevolg van de gevechten vernield en veel bewoners zijn naar Caïro gevlucht. Ismailiya is tegenwoordig weer een stad van 200.000 inwoners, veel Egyptenaren hebben hier of aan de nabij gelegen Bittermeren een vakantiehuisje. In noordelijke richting volgt El-Qantara, waar busreizigers naar El-Arisj de pont moeten nemen. Port Saïd en zijn zusterstad Port Fuad tellen samen ongeveer 285.000 inwoners; de sinds 1975 bestaande vrijhandelszone gaf deze regio een nieuwe economische impuls. Suez, aan het uiterste zuidpunt, heeft nu weer 265.000 inwoners. Ten noorden van Suez verbindt de Ahmad-Hamdy-tunnel het schiereiland Sinaï met het Egyptische vasteland.

U heeft ruim de tijd om te genieten van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft.

20 oktober 2018: Eilat, Israël

Aankomst 08.00 uur – vertrek 23.55 uur

De prachtige onderwaterwereld en het fijne klimaat maakt Eilat tot het vakantieparadijs van Israël. Het rif voor de kust van Eilat bevat meer dan 230 soorten koraal, wat voor de meest wonderlijke vissen en zelfs schildpadden en dolfijnen een thuishaven vormt. Daarnaast bevat Eilat nog meer wonderlijke natuur. Niet ver van de badplaats ligt de Timna Vallei. Vroeger werd hier kopererts gewonnen maar tegenwoordig is het een natuurpark waar de bijzondere Pilaren van Salomon te beschouwen zijn.

21 oktober 2018: Aqaba, Jordanië

Aankomst 07.00 uur – vertrek 19.00 uur
Ontdek het hectische havenplaatsje Aqaba, waar de stranden gekenmerkt worden door Arabische gezinnen met koelboxen en toeristen die met flippers in het water spartelen op zoek naar de schitterende koraalriffen.

Aqaba is te verdelen in een oud en een nieuw gedeelte. Bezoekt u vooral ook het oude gedeelte met haar ‘souks’ en oude gebouwen. In deze gezellige winkelstraatjes kunt u terecht voor leuke souvenirs, maar ook voor heerlijke lokale noten.

22 t/m 28 oktober 2018: Cruisedagen op zee

U heeft ruim de tijd om te genieten van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft.

29 oktober 2018: Victoria (Mahé), Seychellen

Aankomst 06.00 uur – vertrek 18.00 uur
Het hoofdeiland van de Seychellen is Mahé met als hoofdstad Victoria. Deze kleinste hoofdstad ter wereld met vele creoolse restaurants en kleurrijke fruitmarkten ligt in een schitterend landschap met ontelbare palmbomen.

Mahé is één van de granieteilanden. Deze kenmerken zich door een heuvelachtig terrein. Tegen de heuvels groeit vrijwel overal een tropisch regenwoud, waarin een zeer rijke en diverse flora en fauna terug te vinden is. Mahé beschikt over een prachtig landschap met heel veel palmbomen, kaneelplantages en vele uitzichtpunten, die een mooi panorama op de nabijgelegen eilandjes bieden. De hoogste berg op het eiland is de Morne Seychelles die bijna 1000 meter hoog is. In totaal bezit Mahé 68 kleinere en grotere stranden. Ieder strand heeft zijn eigen uitstraling. Voor wie van hoge golven houdt, is Grand Anse (met golven tot zo’n drie meter) ideaal.

30 en 31 oktober 2018: Cruisedagen op zee

U heeft de tijd om te genieten van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft.

1 en 2 november 2018: Port Louis, Mauritius

Aankomst 08.00 uur – vertrek 17.00 uur
U verlaat het schip en geniet van een bezoek aan de botanische tuinen van Pamplemousses. U loopt langs de schaduwrijke wegen van de tuinen om waterlelies en weelderige tropische vegetatie te bewonderen. Uw excursie zal doorgaan naar Port Louis voor een oriënterende rondleiding door kerken, moskeeën en tempels. Het laatste deel van de tour omvat een stop in het winkelcentrum Caudan. Let op: deze tour is niet geschikt voor gasten met mobiliteitsproblemen of in een rolstoel. Winkels kunnen op zondag of tijdens feestdagen gesloten zijn. Beperkte aantal gidsen in andere dan Engelse of Franse talen. Als een tourgids voor uw taal niet beschikbaar is, wordt de tour alleen in het Engels of in het Frans geleverd. (Onder voorbehoud van wijzigingen)

3 november 2018: La Possession, Réunion

Aankomst 07.00 uur – vertrek 17.00 uur
Het eiland Réunion is een stukje Frankrijk midden in de oceaan. Het eiland is een Frans overzees departement en maakt deel uit van de Europese Unie. Het 80 km lange eiland kenmerkt zicht door prachtige kustlijnen, groene bergtoppen en gigantische kraters.

4 t/m 6 november 2018: Cruisedagen op zee

U heeft ruim de tijd om te genieten van alle faciliteiten die het schip te bieden heeft.

7 november 2018: Durban - St. Lucia

Uw cruise eindigt in Durban. Na het ontbijt is het tijd voor de ontscheping en kunt u ’s ochtends in de haven uw huurauto voor de komende dagen ophalen. U rijdt naar St. Lucia (250 km) waar u 1 nacht zal verblijven in het Forest Lodge*, een nieuwe accommodatie gelegen in een bos nabij het stadje St. Lucia, Isimangaliso Wereld Erfgoed gebied in KwaZulu Natal. Het is gebouwd onder toezicht van een architect wat tot uiting komt in de stijl van het gebouw. Een luxe uitstraling met daarbij groot comfort werd beoogd.

*De genoemde lodges zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien noodzakelijk wordt een passend alternatief geboden.

8 november 2018: St. Lucia - Hluhluwe

In de ochtend gaat u mee op een 2 uur durende boottocht waarbij u op zoek gaat naar nijlpaarden, krokodillen en veel vogelsoorten. Daarna staat u een rit van 90 km te wachten richting Hluhluwe. Hier zal u twee nachten verblijven in het Hilltop Camp*. Bij aankomt in Hluhluwe kunt u meteen kennis gaan maken met de wilde dieren tijdens de eerste game drive van deze reis.

Het prijzenwinnende Hilltop Camp ligt op de top van een begroeide heuvel, met uitstekend uitzicht op het omliggende gebied. Het kamp, het oudste in KwaZulu-Natal, is prachtig herbouwd en vergroot in de jaren ’90, en biedt vandaag de dag luxe self-catering accommodatie. Alle units worden dagelijks schoongemaakt. De units variëren in grootte van 2 bedden tot 4 bedden, of rondavels of chalets. Het centrum van het park bevat een a la carte restaurant, een gezellige bar en lounge met foto’s en memorabilia van de historie van Hluhluwe. Er is ook een souvenirwinkel en een kleine supermarkt. U kunt wandelen op het bospad. Verder is er een drinkplaats voor de dieren, verlicht, zodat u wat wild kunt spotten vanaf de verstopplaats.

Vanavond is het diner in het Hilltop Camp inclusief.

*De genoemde lodges zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien noodzakelijk wordt een passend alternatief geboden. Let op: voor safari’s in Zuid-Afrika geldt voor kinderen een minimumleeftijd van 6 of 13 jaar (afhankelijk van de safari).

9 november 2018: Hluhluwe

Vandaag staat er weer een game drive op het programma. Mocht u nog niet alle dieren uit de Big Five hebben gespot krijgt u vandaag een tweede kans. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Vanavond is het diner wederom inclusief.

10 november 2018: Hluhluwe - Swaziland

Vandaag rijdt u van Hluhluwe naar Swaziland (200 km.) en overnacht u in het Mkhaya Stone Camp.* Een echte bush ervaring inclusief twee game drives, diner en ontbijt. Bij aankomst vindt de eerste game drive plaats.

In het hart van de Lowveld, in zuid oost Swaziland, ligt een stukje ongerepte natuur. Mkhaya’s Stone Camp geeft u de ware bush ervaring. Hier gaat u werkelijk “back to basic”. De semi-open, van steen en riet gemaakte hutten, hebben geen deuren, ramen of elektriciteit. U kunt wel genieten van een lekkere warme douche! Deze unieke oer-accommodatie geeft u het ultieme avontuur. De hutten liggen verspreid in een natuurlijke habitat vol takken, rivierzand en planten. ’s Avonds is het prachtig verlicht door klassieke lantaarns. Hier ervaart u de bush zoals het ooit bedoeld was, simpel, gebalanceerd en vol met verassingen. De Swazi rangers en vriendelijke staff zullen u alles leren over de traditionele keuken, dans, muziek, cultuur en de natuur. U kunt open Landrover tours doen, een wandeling maken met gids, aan het water liggen, de zonsondergang bewonderen of de wildernis in de nacht verkennen! Verder zijn er velen vogelsoorten. Kleiner wild zoals zwijnen zult u ook in het kamp tegenkomen, terwijl de grote, zoals een olifant, veilig op afstand worden gehouden.

*De genoemde lodges zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien noodzakelijk wordt een passend alternatief geboden.

11 november 2018: Swaziland - Johannesburg

In de ochtend heeft u de laatste game drive van deze reis, de laatste kans om de Big Five te spotten! Daarna rijdt u naar Johannesburg (450 km).

Voordat u de auto inlevert bij de luchthaven heeft u nog de tijd om wat laatste souvenirs te kopen bij bijvoorbeeld het Sandton Shopping Centre in Johannesburg. Rond middernacht vliegt u terug naar Amsterdam.

12 november 2018: Amsterdam

In de ochtend komt u aan op Schiphol Amsterdam.

MSC CRUISES - MSC MUSICA★★★★

Welke cruiseroute u ook kiest, met de MSC Musica komt u altijd in Italiaanse sferen. Overal komt u Italiaanse elegantie tegen, met als hoogtepunten de centrale lounge met een waterval van drie niveaus, een zwevende piano boven een kristallen vloer en een zwembad van glinsterend water. Van de 1275 hutten hebben er ruim 800 een privébalkon en alle buitenhutten met balkon beschikken over een internetaansluiting.

Eetgelegenheden

In de restaurants van de MSC Musica spelen Italiaanse gerechten, wijnen en koffiespecialiteiten een belangrijke rol. Maar ook de internationale keuken is goed vertegenwoordigd in de twee hoofdrestaurants en het buffetrestaurant. Er is zelfs een unieke sushibar aan boord.

Faciliteiten aan boord

Betekent een cruise voor u pure ontspanning? Ga dan naar de rustgevende Zentuin, neem plaats in een van de ligstoelen aan dek of laat u in de watten leggen in het wellnesscentrum. Voor wat meer actie kunt u terecht in de twee zwembaden, het uitgebreide fitnesscentrum of op de tennisbaan. Voor kinderen is een aparte speelruimte met een eigen zwembad en ‘virtual reality’-spelletjes.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Uw voornaam volgens paspoort (verplicht)

Uw achternaam volgens paspoort (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Aantal personen:

gewenst hut type:
 binnenhut Bella binnenhut Fantastica buitenhut Bella buitenhut Fantastica balkonhut Bella balkonhut Fantastica

Aanvullende gegevens

Wij adviseren u graag.

Neem contact op met onze Cruise & More reisspecialisten op telefoonnummer 0341-371170.
E-mail: info@cruisetravel.nl