ALASKA PUUR NATUUR

12 DAGEN – VERTREK OP 12 JUNI 2017 – SEVEN SEAS MARINER******

Uw reis begint in Vancouver in British Columbia, een indrukwekkend kustgebied met hoge bergen en diepe fjorden. Ten noorden daarvan begint Alaska, de wildernisstaat van de VS vol hoge pieken, enorme gletsjers en rustieke berghutten.  In de uitgestrekte bossen kunt u beren en elanden spotten en aan de kust kunt u een spannende boottocht maken op zoek naar walvissen. De kleuren van de natuur in Alaska zijn intens, van diepgroene bomen tot sneeuwwitte bergtoppen.

infoVoor de Verenigde Staten is een visum nodig. Deze dient u zelf voorafgaande aan de reis aan te schaffen. Cruise Travel kan geen bindende informatie verstrekken over de benodigde visa. De genoemde gegevens kunnen als advies geïnterpreteerd worden. Visum regels kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen, men is ten allen tijden zelf verantwoordelijk voor het in bezit hebben van geldige reisdocumenten en benodigde visa/vaccinnaties. Bij twijfel adviseren wij altijd contact op te nemen met de visumdienst/ambassade..

Drukwerk
PRIJZEN
Huttype 1-persoon 2-persoon
Deluxe suite met balkon € 6.799 € 6.099
Deluxe concierge suite met balkon € 7.499 € 6.799
Deluxe concierge suite met balkon € 7.599 € 6.999

De genoemde tarieven zijn per persoon en gebaseerd op 2-persoonsbezetting, onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.

WAT IS INBEGREPEN?

Vluchten en transfers inclusief luchthavenbelasting en bagage
 2 dagen Vancouver (logies/ontbijt en stadstour)
 8 dagen cruise (all inclusive)
 Vancouver halve dag stadstour
 Wereldreisgids Canada West en Alaska
 Boordtegoed van $400 per suite
Cruise inclusief havengelden en maaltijden (ontbijt, lunch, diner, snacks)
 Tijdens de cruise: koffie, thee, water en vaak ice tea in de (buffet) restaurants
 Tijdens de cruise: alle non-alcoholische en geselecteerde alcoholische dranken
 Tijdens de cruise: fooien
✔ Tijdens de cruise: keuze uit maar liefst 43 excursies
 Tijdens de cruise: dineren in de specialiteitenrestaurants
 Tijdens de cruise: uitgebreid entertainment en veel activiteiten
 Tijdens de cruise: roomservice
Tijdens de cruise (Concierge suite en hoger): gratis WIFI, priority bij reserveringen, diverse kortingen aan boord

 Reserveringskosten van € 29 per boeking.
 Bijdrage Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking, reis- en annuleringsverzekering, visa.

glacier

Hubbard Glacier

Deze gletsjer wordt ook wel de “galloping glacier” genoemd omdat HubbardGlacier in een snel tempo Disenchantment Bay in de Golf van Alaska nadert. Het is de grootste getijde gletsjer in Noord-Amerika en is 122 km lang en 365 meter diep.

Sitka_shutterstock_161427551

Ruime suites

Met zitgedeelte, kingsize Slumberbedden, marmeren badkamer, badjas, slippers en een inloopkledingkast. De minibar wordt dagelijks bijgevuld en er is uiteraard 24 uur roomservice.

MAR Deluxe SML 2011

Russisch erfgoed

Sitka was van 1741 tot 1867 Russisch grondgebied en heette Novoarkhangelsk (Nieuwe Aartsengel). De Russische invloed is nog goed te zien, bijvoorbeeld aan de uivormige koepel van de Sint Michaels-kathedraal en het Russische Bisschopshuis met een tentoonstelling over het leven tijdens de Russische overheersing.

Dag tot dag programma

Dag 1: Amsterdam-Vancouver, Canada

U vliegt met KLM rechtstreeks naar Vancouver. Transfer naar uw hotel voor overnachting.

Vancouver is de derde grootste stad van het land en heeft de belangrijkste haven aan de Canadese westkust. De haven en de wolkenkrabbers vallen in het niet bij de North Shore Mountains. De kust van Vancouver is op sommige plekken rotsachtig, terwijl er ook diverse zand- en kiezelstranden zijn. De westkust is het ruigst, hier slaat de zee continu op de kust. De stad wordt, samen met Sydney de meest leefbare steden van de wereld genoemd. Het is een aangename kosmopolitische stad met schone lucht, bergen en zee. De stad heeft volop water om te varen, vissen en surfen en een natuurpark waar je kunt hiken en ’s nachts wilde beren kunt tegenkomen. Vancouver wordt ook wel ‘zalmhoofdstad van de wereld’ genoemd. Eén van de meest bekende rivieren is de Campbell River, waar diverse soorten zalm zwemmen.

Dag 2: Vancouver

Halve dag city tour Vancouver met bezoek aan o.a. Stanley Park, Chinatown, Gastown

Dag 3: Vancouver

Transfer naar de haven voor inscheping aan boord van de Seven Seas Mariner. Vertrek om 17.00 uur.

Dag 4: Inside Passage (cruisen)

Een ongerept landschap van groene beboste oevers trekt aan u voorbij, slechts af en toe onderbroken door een houten vissershuisje of vuurtoren. Zeearenden zweven gracieus mee en soms duiken zelfs walvissen op.

Dag 5: Ketchikan, Alaska

Aankomst 08:00; vertrek 16:00.
In het kleurrijke stadje Ketchikan zijn, om ruimte te winnen, de houten huizen op palen en steigers gebouwd. Bezoek de boetiekjes en kunstgalerijen in historisch Creek Street of de verzameling authentieke totempalen in het Totem Bight Park.

Dag 6: Tracy Arm (cruisen)

Met sneeuw bedekte bergtoppen, enorme rotspartijen, watervallen
en een prachtig uitzicht op de Sawyers gletsjers wachten u in Tracy
Arm fjord.

Dag 6: Juneau, Alaska

Aankomst 13:00; vertrek 23:00.
De enige hoofdstad ter wereld die niet per weg bereikbaar is. Proef hier vers gevangen zalm, ga walvissen spotten of maak een helikoptervlucht boven de 38 gletsjers die het Juneau Icefield telt. De Mendenhall gletsjer komt zelfs vlakbij de stad uit.

Geniet van de binnenkomst in deze stad, er zijn weinig plekken die zo prachtig gelegen zijn als Juneau. De Los Angeles Times heeft Juneau zelfs in zijn top vijf beste cruise aanleghaven staan, voornamelijk vanwege het prachtige landschap. Stevig ingeklemd tussen het Gastineau Kanaal en de steile bergen Mount Juneau (997 meter hoog) en Mount Robert (1164 meter hoog) en zonder autoweg ernaartoe, u vraagt zich misschien af hoe deze stad hier ooit gekomen is. Het antwoord: goud. In 1880 werd Juneau door goudzoekers gesticht. Na de ontdekking van het edele metaal in deze regio ontstond een enorme trek naar de rivier die nu dwars door de stad stroomt. De ‘goldrush’ leeft hier nog steeds voort. In de winkeltjes kunt u bijvoorbeeld goudklompjes kopen en vanuit Juneau is het mogelijk om een tocht te maken met een hondenslee. Er is hier meer dan genoeg te zien.

Dag 7: Skagway, Alaska

Aankomst 07:00; vertrek 17:00.
Een van de mooiste stadjes in Alaska. Skagway was ooit de toegangspoort voor menig hoopvolle avonturier op de vondst van goud (Gold Rush). Hier kwamen circa. 40.000 goudzoekers aan het einde van de vorige eeuw aan land en vanuit Skagway overbrugden zij de steile Chilkoot Trail. Later is hier de White Pass Railway gebouwd die tegenwoordig nog in gebruik is als attractie. Het is de meest noordelijk gelegen stad aan de Inside Passage. U kunt de goudzoekersfeer nog goed proeven in Skagway. De architectuur in de hoofdstraat, Broadway, wordt opgesierd door gebouwen uit die tijd. Er wonen zo’n 800 mensen in het stadje. In de zomer heeft u hier een goede kans om beren te zien die langs de riviertjes op zalm staan te vissen. Skagway heeft verschillende saloons en deze zijn druk bezocht gedurende de weekeinden en op de dagen dat er cruiseschepen in de haven liggen. Gedurende de hele zomer worden er festivals gehouden.

DE TIP VAN EDWIN DE KRUIJF

‘Ga mee met de gratis excursies en maak de legendarische tocht
met de White Pass trein vanuit Skagway. Walvissen spotten vanuit Juneau is óók inclusief bij Regent!’ 

Dag 8: Sitka, Alaska

Aankomst 08:00; vertrek 17:00.
Sitka City is een stad aan de westkust van het Baranof Eiland in deze staat. Qua oppervlakte is het de grootste stad in de Verenigde Staten. Sitka werd gesticht in 1799 als eerste stad van Russisch Amerika door Alexandr Baranof. De Russen waren echter niet de eerste bewoners van de streek. De huidige naam Sitka is afgeleid van ‘Shee At’ika’, hetgeen in de taal van de Tlingit betekent “Volk aan de buitenkant van Shee”(Shee is de verkorte naam van de Tlingit voor het Baranof Eiland). In 1802 werden de Russen door de Tlingit verdreven, Baranov kwam in 1804 echter met een grote militaire macht terug en verdreef de Tlingit naar de andere kant van het eiland. Er zijn nog restanten te zien van de Russische periode die was van 1740-1870. De plaats was een oase van rust met een kleine jachthaven echter met de komst van vele cruiseschepen is het met de rust gedaan. De cruiseschepen laten hun passagiers van boord gaan om o.a. het Sitka National Historic Park te bezoeken. Als men geluk heeft zijn er walvissen te zien. Vanaf het vaste land zijn er geen wegen die de stad kunnen bereiken. Men moet alles doen via de lucht, de ferry of met schepen. Eenmaal in Sitka kan men naar het National Historic Park gaan te voet, huurauto, taxi, bus, of fiets. Het Visotors Center (toeristenkantoor) en de Russian Bishop’s House liggen aan de oostelijke kant van Lincoln Street en is ongeveer 10 minuten lopen.

Dag 9: Hubbard Glacier (cruisen)

Ook van ver zal de schoonheid en de blauwe kleur van deze gletsjer een enorme indruk maken.

Dag 10: Seward (Anchorage), Canada

Ontscheping en transfer naar de luchthaven. Dagkamer in Anchorage.

Dag 12: Amsterdam

Aankomst in de ochtend.

REGENT SEVEN SEAS CRUISES - SEVEN SEAS MARINER★★★★★★

De Seven Seas Mariner® van Regent Seven Seas kent alleen ruime suites met balkon. Met slechts rond de 700 gasten is de sfeer aan boord intiem en dankzij de 445 bemanningsleden is de service persoonlijker dan ooit. Overal wordt u omringd door luxe, van uw suite met inloopkast en marmeren badkamer tot de elegant ingerichte buitendekken en lounges.

Ook de vier restaurants aan boord zijn zeer stijlvol met een onberispelijke bediening. U bepaalt helemaal zelf wanneer u wilt aanschuiven, want er wordt gedineerd in een open zitting. Twee restaurants zijn specialiteitenrestaurants, die fijnproeversgerechten uit de Franse keuken en de beste steaks serveren. Voor deze restaurants is wel een reservering vereist, maar hoeft niet te worden bijbetaald. Ook non-alcoholische drankjes en geselecteerde alcoholische dranken zijn inbegrepen, net als de fooien.

De ideale aanloop naar zo’n heerlijk diner is een cocktail in de Observation Lounge, die een prachtig uitzicht op zee biedt. Voor een perfecte afsluiting van de avond is er de rokerslounge, waar handgerolde sigaren en uitstekende cognac verkrijgbaar zijn. Of kiest u voor een avondwandeling op het teakhouten buitendek, terugkijkend op een van de schitterende excursies die u heeft gemaakt? Zelfs die zijn inclusief bij Regent Seven Seas!

Neem vrijblijvend een optie

Uw voornaam volgens paspoort (verplicht)

Uw achternaam volgens paspoort (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Aantal personen:

gewenst hut type:
 deluxe suite deluxe concierge suite deluxe concierge suite vrij zicht

Aanvullende gegevens

Wij adviseren u graag.

Neem contact op met onze Cruise & More reisspecialisten op telefoonnummer 0341-371170
E-mail:info@cruisetravel.nl